≫ 

Novi udar za "Balkanski kartel": Otkriveno 1,4 tone kokaina u kontejnerima sa bananama

Ova pošiljka iz Kolumbije je bila namenjena tržištu Ujedinjenog Kraljevstva, Španije i Italije

  • 8

Policija za borbu protiv narkotika u Kolumbiji uspela je da zapleni 1,4 tone kokaina u kontejnerima sa bananama koje su bile namenjene za luku Antverpen u Belgiji. Droga je zaplenjena u dve akcije pregleda robe nakon što je policija dobila dojavu o sumnjivoj pošiljci u nekim kontejnerima sa teretom izvoznih banana.

Po pisanju kolumbijskih medija, akcija je izvedena u luci Santa Marta.

- Pretresom i proverom ovih kontejnera uniformisani službenici Uprave za borbu protiv narkotika pronašli su dva kontejnera sa 1.400 pravougaonih pakovanja, umotanih u trake različitih boja, sa praškastom materijom koja je podvrgnuta testovima i potvrđeno je da je u pitanju kokain, neto težine 1,4 tone - izjavio je nacionalni direktor za antinarkotike general-major Rikardo Augusto Alarkon.

Prema preliminarnim istragama, ova zaplena bi bila procenjena na oko 50 miliona dolara, koliko bi droga koštala u zemlji u kojoj bi završila.

Po istrazi koju su sprovele policijske vlasti, pošiljka kokaina pripada bandi 'Los Pačenka', koja je povezana sa evropskom transnacionalnom organizacijom za šverc, poznatom kao "Balkanski kartel".

Ova pošiljka je bila namenjena tržištu Ujedinjenog Kraljevstva, Španije i Italije.

Video: Operacija Esmeralda uspela: Kolumbijska policija zaplenila 2,3 tone kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA