≫ 

Lansirane rakete, Putin sa Lukašenkom nadgleda: Ovako izgledaju vojne vežbe u jeku tenzija

Na današnjim vežbama uspešno je lansirana ova krstareća raketa iz aviona, kao i rakete "Kalibr2 i "Cirkon" koje su ispalili ratni brodovi i podmornice Severne i Crnomosrske flote

  • 12

Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je znak za početak vežbi u kojima učestvuju nuklearne snage, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je za RIA Novosti rekao da Putin zajedno sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom posmatra lansiranje balističkih projektila iz kontrolnog centra.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je juče da su ti manevri ranije planirani i da u njima učestvuju jedinice Vazdušno-kosmičkih snaga, Južnog vojnog okruga, raketne jedinice strateške namene, kao i Severna i Crnomorska flota.

Hiperzvučni krstareći raketni sistem Kx-47M2 jedno je od nekoliko hipersoničnih oružja koje je Rusija predstavila poslednjih godina, saopštio je Kremlj.

Na današnjim vežbama uspešno je lansirana ova krstareća raketa iz aviona, kao i rakete "Kalibr2 i "Cirkon" koje su ispalili ratni brodovi i podmornice Severne i Crnomosrske flote.

U okviru vežbi sa kosmodroma na poligonu Kura u Kamčatki testirana je i interkontinentalna balistička raketa Jars, dok je na poligonu Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti testirana balistička raketa "Iskander".

Video: Rusija: Desant taktičkih vazdušno-desantnih trupa na vežbi „Saveznička odlučnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA