≫ 

Francuska, Nemačka i Austrija pozvale svoje državljane da napuste Ukrajinu

"Vojni sukob je moguć u bilo kom trenutku"

  • 3
Ukrajina Rusija tenzije sukob Foto: Tanjug/AP

Francuska, Nemačka i Austrija pozvale su svoje državljane da bez odlaganja napuste ukrajinske regione Harkov, Lugansk i Donjeck, nakon porasta tenzija i jačanja ruskih trupa u blizini Ukrajine, prenosi Tanjug.

U preporukama za putovanja objavljenom na internet stranici francuskog Ministarstva spoljnih poslova se sugeriše i da francuski građani koji borave u Ukrajini treba da napuste tu zemlju, ako tamo nemaju neodložnih poslova, prenosi Rojters.

I Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke ranije danas pozvalo je nemačke državljane da napuste Ukrajinu, pošto su tenzije između Rusije i Ukrajine dodatno porasle.

Nemački državljani se pozivaju da sada napuste zemlju, navodi se u saopštenju Ministarstva, preneo je Rojters.

- Vojni sukob je moguć u bilo kom trenutku - navodi se u saopštenju.

Nemački avioprevoznik Lufthanza od ponedeljka obustavlja letove za i iz ukrajinskih gradova Kijeva i Odese, izjavio je danas portparol te kompanije. Kompanija će obaviti poslednje letove do tih gradova tokom vikenda pre nego što ih obustavi od ponedeljka do kraja meseca, rekao je portparol, preneo je Rojters. Pre Lufthanze nekoliko drugih evropskih aviokompanija već je obustavilo letove do i iz Ukrajine.

Lufthanza će nastaviti da leti za Lavov, grad na zapadu Ukrajine.

Veliki broj zemalja je još početkom meseca pozvao svoje državljane da napuste Ukrajinu zbog tenzija između Rusije i te zemlje.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije pozvalo je svoje građane da što pre napuste teritoriju Ukrajine.

Video: Naređena evakuacija iz Donjecka: DNR povukao radikalan potez

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA