Ukrajinski ministar, zamenici i novinari zasuti paljbom tokom obilaska prve linije fronta

Denis Monastirski i nekoliko njegovih zamenika bili su u obilasku ukrajinske prve linije fronta, da bi pokazali međunarodnim medijima da skoro sva bombardovanja dolaze sa pobunjeničke strane

  • 12

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova i grupa novinara bili su juče meta napada pro-ruskih militanata. Denis Monastirski i nekoliko njegovih zamenika bili su u obilasku ukrajinske prve linije fronta, u Novolugansku u Donjecku, koje je organizovala vlada da bi pokazali međunarodnim medijima da skoro sva bombardovanja dolaze sa pobunjeničke strane, kada je artiljerijska paljba pala oko 300 metara dalje, navodi Dejli mejl.

Dok oni trče da se sklone iza automobila i vojnih oklopnih vozila, dopisnik Radio Slobode Marjan Kušnir, koji je snimio video, viče: "Lezite dole, lezite dole!", a potom "Trči, trči... u kola, u kola!"

Kako prenose mediji, niko nije povređen u paljbi. Zvaničnici su uspeli da se sklone, pre nego što su napustili područje.

Kasnije je ukrajinska vlada objavila da su dva vojnika poginula, a pet povređeno u paljbi pro-ruskih snaga tokom dana na liniji kontakta.

Video: Rusija: Centri za privremeni smeštaj organizovani za evakuisane iz Donbasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA