≫ 

Putin: Učinili smo sve da mirno rešimo tenzije u Donbasu, razmatram zahtev za proglašenje nezavisnosti

Ruski predsednik rekao da je Rusija uradila sve što je do nje da se mirno reši situacija u Donbasu

  • 21
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin predsedava vanrednom sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost. Putin je rekao da je Rusija učinila sve da tenzije u Donbasu reše mirnim putem.

Predsednik Rusije je rekao da na sastanku Saveta bezbednosti treba da bude odlučeno šta sledeće treba da se uradi u Donbasu, u skladu sa trenutnom situacijom.

- Rusija je pojačala svoj rad sa Sjedinjenim Državama i NATO-om kako bi obezbedila uspešan razvoj i bezbednost bez konfrontacije. Poslednjih meseci intenzivirali smo rad sa našim glavnim partnerima u Vašingtonu i NATO-u kako bismo se konačno dogovorili oko ovih bezbednosnih mera i obezbedili miran i prosperitetan razvoj zemlje u mirnim uslovima. Za nas to je zadatak broj jedan, prioritet naše zemlje, a ne konfrontacija, već obezbeđivanje bezbednosti i uslova za razvoj - rekao je Putin na sednici Saveta bezbednosti.

Predsednik je napomenuo da je neophodno razumeti realnost u kojoj živimo.

Putin je rekao da mogući moratorijum na prijem Ukrajine u NATO nije ustupak, već "jednostavno sprovođenje planova Zapada da Kijev pripremi za predstojeći ulazak u alijansu".

Putin je rekao da razmatra zahtev da se Narodna Republika Donjeck i Narodna Republika Lugansk proglase nezavisnim.

- Svrha današnjeg sastanka je da saslušamo kolege i da odredimo naše dalje korake u tom pravcu, uključujući apel lidera Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike Rusiji da traže priznanje svog suvereniteta i rezoluciju Državne Dume - rekao je Putin.

Video: Na školu u Donjecku bačene dve granate: Ogromna šteta, jedna žena bila u blizini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Takoje

    21. februar 2022 | 16:32

    Bravo majstore, oni mogu da nam uzmu i odcepaju Kosovo to je legalno a tvoji nemaju pravo da se odcepaju pa po kom je to zapadnjackom pravilu jednom dozvoljeno a drugom nije. Koji su to cinici Evropski a najvece zlo su Nemacka i Engleska koji su najvece genocide ucinili kroz vekove a hoce da svoje zlo natovare drugom na ledja. Gadovi

  • Невена

    21. februar 2022 | 16:56

    Паметан и смирен човјек који зна шта ради .... и понављај им сваки дан Југославију док колективно не поцркају!!! МОЛИМ ТЕ !!!

  • SRBIJA

    21. februar 2022 | 16:01

    Proglasi nego sta pa neka im vracaju Amerikanci i Englezi oni su to i zakuvali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA