Velika Britanija sutra uvodi novi paket sankcija Rusiji

Premijer Velike Britanije Boris Džonson rekao je da je odluka Vladimira Putina da prizna nezavisnost Narodne Republike Donjeck i Narodne Republike Lugansk kršenje međunarodnog prava

  • 14
Liz Tras Liz Truss Foto: Tanjug/AP

Vlasti u Velikoj Britaniji najavile su da će sutra objaviti novi paket sankcija Rusiji, nakon što je predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o priznavanju nezavisnosti LNR i DNR.

Ovu informaciju je na svom profilu potvrdila i šefica britanske diplomatije Liz Tras.

- Sutra ćemo objaviti nove sankcije Rusiji kao odgovor na njihovo kršenje mešunarodnog prava i njihov napad na suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine - napisala je Tras na Tviteru.

Putin je ranije danas, tokom televizijskog obraćanja naciji rekao da je neophodno da se odmah donese ukaz kojim se priznaje suverenitet LNR i DNR, jer, kako je rekao, "oni koji su krenuli put krvprolića, nasilja i bezakonja nisu priznali i ne priznaju nijedan drugi način za rešavanje sukoba u Donbasu osim vojnog".

Odmah nakon što je završio obraćanje, predsednik Rusije je u Kremlju potpisao ukaze o priznavanju nezavisnosti Narodnoj republici Lugansk i Narodnoj republici Donjeck.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson prokomentarisao je ovaj potez Vladimira Putina rekavši da on predstavlja kršenje međunarodnog prava.

- Priznavanje Donjecke i Luganske republike je jasno kršenje međunarodnog prava, to je kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odbacivanje sporazuma iz Minska. Mislim da je ovo veoma loš znak. Ovo je definitivno još jedan signal da situacija se razvija u pogrešnom smeru. Velika Britanija će učiniti sve što može da podrži ukrajinski narod - rekao je Džonson.

Video: Predsednik Rusije potpisao ukaz o priznanju LNR i DNR

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    21. februar 2022 | 22:41

    Sve, sve ali ove degenerike koji su pobili stotine miliona tuđeg naroda u jako kratkom periodu njihove smrdljive istorije i koji i dan danas zavrću uši celom svetu i dele lekcije, neko mora da potopi. Njima to ne gine kad -tad. Najodvratnije politika na pleneti zemlji u istoriji čovečanstva.

  • somi srbin

    21. februar 2022 | 22:56

    Javio se pravi a prvi je prekršio to pravo koje je umrlo još95 kad su bombardovali Krajinu i Republiku Srpsku a sahranili ga 99 napadom na Srbiju.Tako da to pravo više ne postoji Džonsone ako si zaboravio.Umrlo je to davno.

  • Nikola

    21. februar 2022 | 22:52

    Odakle li zapadu zrno morala da pričaju o kršenju međunarodnog prava?! Te sankcije kojima prete Rusiji je pucanje sebi u nogu. To će pogoditi Rusiju, ali ni Evropa neće proći bez štete, ali to je već njihov problem kada su slepi poslušnici Amerike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA