≫ 

Putin dao instrukcije oružanim snagama da se pobrinu za očuvanje mira u Donjecku i Lugansku

Putin zadužio Ministarstvo spoljnih poslova Rusije da održi razgovore sa DNR i LNR o uspostavljanju diplomatskih odnosa, prijateljstva, saradnje i uzajamne pomoći

  • 32
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je oružanim snagama da se pobrinu za očuvanje mira u Narodnoj republici Donjeck i Narodnoj republici Lugansk, a u skladu sa ukazom koji je potpisao.

- U vezi sa žalbom šefa Luganske Narodne Republike Ministarstvu odbrane Ruske Federacije, pre zaključenja sporazuma iz stava 3. ovog ukaza, sprovođenje Oružanih snaga Ruske Federacije na teritoriji Luganske Narodne Republike u mirotvorne svrhe - stoji u stavu 4 ukaza o LNR.

Slična klauzula postoji i u ukazu o DNR.

Pored toga, predsednik je zadužio Ministarstvo spoljnih poslova Rusije da održi razgovore sa DNR i LNR o uspostavljanju diplomatskih odnosa, prijateljstva, saradnje i uzajamne pomoći.

Podsetimo, Putin je u petak potpisao ukaz kojima se LNR i DNR priznaju kao suverene i nezavisne države.

Video: Predsednik Rusije potpisao ukaz o priznanju LNR i DNR

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    21. februar 2022 | 22:50

    Putin cuti cuti al kad uradi onda uradi. Bravo. 👌

  • Pp

    21. februar 2022 | 23:08

    Tražili su, sad neka gledaju. Nas je zločinački NATO na čelu sa Američkim fašistima bombardovao osiromašenim uranijumom i zatrovao u narednih milion godina zato što smo branili svoju državu od šiptarskih terorista i separatista, oteli nam našu svetu zemlju i 20% teritorije, dali šiptarskim džihadistima i napravili najveću američku bazu u Evropi. E pa sad to isto Rusija radi, samo što u Donjecku i Lugansku brani svoje sunarodnike a ne šiptarske teroriste. Pogazili su medjunarodno pravo i silom oteli srpsku teritoriju, e pa sad svi ostali imaju isto pravo da tako nešto urade.

  • Ortodox RS

    21. februar 2022 | 22:50

    A sta ce sad sledbenici Hitlerovi?Samo ostro Vledimire Veliki!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA