≫ 

Završena talačka kriza u Amsterdamu: Otmičaru pobegao talac, on ga pojurio, pokosio ga policijski auto

Napadač je upao u radnju  oko 17.40 sati

  • 0
Holandija, policija, Amsterdam, kola Foto: Shutterstock

Višečasovna talačka kriza u "Apple"-ovoj prodavnici u centru Amsterdama je okončana. Talačka kriza je okončana kada je policija uletela u radnju. Kako navodi Sky news, napadač je ležao na ulici, dok je policija proveravala da li možda na njemu ima eksploziva.

Ipak, prema drugim izvorima, otmičar je uhapšen kada je jedan talac krenuo ka vratima da uzme paket, ali je počeo da beži. Za njim je krenuo i otmičar, ali ga je nedugo zatim udario policijski automobil i povredio, prenosi Tanjug pisanje holandskog Telegrafa.

Napadač je upao u radnju  oko 17.40, navodi Sputnjik. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se muškarac koji jednoj osobi, koju je obgrlio slobodnom rukom, drži pištolj uperen u glavu. Kako prenosi AFP, amsterdamska policija je potvrdila da je iz radnje izašlo nekoliko ljudi. Kako navodi AT 5, iz radnje je izbavljeno desetine ljudi koji su prebačeni u policijsku stanicu da daju izjave.

Policija Amsterdama je na Tviteru potvrdila da je došlo do talačke krize. Kako su naveli, na terenu su mnoge specijalne jedinice koje su tu da drže situaciju pod kontrolom. Oni su zamolili stanovništvo koje živi u blizini da ne izlaze iz domova, a ostalima poručili da se drže dalje od tog dela grada.

Pljačkaši su držali taoce na nišanu, a svedoci su izjavili da su iz radnje čuli pucnje.

Na drugom snimku vidi se nekoliko policajaca na ulici koja su se skrila iza betonskog zidića i drže prodavnicu na nišanu.

Kako navodi AT 5, oko 18.30, policija je ispratila civile iz okolnih zgrada.

U najvećem holandskom gradu tokom prošle godine desile se se četiri pljačke prodavnica u kojima se prodaju mobilni telefoni. To je prodavce primoralo da iz radnji uklone većinu telefona. Ipak, kako navodi Rojters, nijedna pljačka nije bila u centru grada, poput ove.

Nasilje u kom ima upotrebe vatrenog oružja nije neuobičajeno u Holandiji, ali su talačke krize izuzetno retke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA