≫ 

Makron otkrio nešto što je primetio kod Putina prilikom poslednjeg susreta: "Ranije nije bio takav"

Makron se poslednjih nedelja pojavio kao ključni evropski posrednik u diplomatskim naporima da se spreči rat u Ukrajini

  • 18

Predsednik Francuske Emanuel Makron nedavno je ponudio redak uvid u to kako se drži njegov ruski kolega Vladimir Putin, za kojeg je rekao da se "promenio" za dve godine otkako su se lideri prethodno lično sastali, kaže izvor blizak Makronu.

Izvor je, dok je slušao kako se Putin u ponedeljak obraća naciji, prisetio šta je Makron primetio tokom sastanka sa Putinom 7. februara u Moskvi.

- Prilikom povratka u Pariz, Makron je novinarima u avionu rekao da je shvatio da je Putin "čvrst i izolovaniji" sada kada su se sreli licem u lice u ruskoj prestonici - rekao je izvor, dodajući da je ta ocena u skladu sa utiskom koji je Putin ostavio u govoru u kojem je najavio raspoređivanje mirovnih trupa u istočnoj Ukrajini.

- U avionu je Makron objasnio novinarima da Putin kojeg je sreo u Kremlju više nije onaj sa kojim je razgovarao u decembru 2019. godine. Makron u Kremlju zatekao čoveka koji je u isto vreme bio i čvršći, izolovaniji i koji je, u suštini, otišao u neku vrstu teorije koja je bila i ideološki i bezbednosno nastrojena i koja je, na izvestan način i potvrđena u ovom Putinovom govoru - rekao je izvor.

Makron se poslednjih nedelja pojavio kao ključni evropski posrednik u diplomatskim naporima da se spreči rat u Ukrajini. Sa Putinom je proveo više od pet sati u direktnim razgovorima.

Predsednik Francuske je tada rekao da su on i Putin uspeli da pronađu približne stavove u vezi sa krizom i da je „na nama da se zajednički dogovorimo o konkretnim merama za stabilizaciju situacije i deeskalaciju tenzija”.

Međutim, Putin je u ponedeljak doneo odluku da prizna nezavisnost Narodnih republika Donjeck i Lugansk, što je veoma razočaralo Makrona.

Video: Putin i Makron oči u oči zbog krize u Ukrajini: Evo šta je predsednik Rusije rekao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слобо

    23. februar 2022 | 14:00

    Па шта си ти мислио? Да ће да пузи пред тобом!? 😂 Наравно да се променио јер је видео да има посла са говнима и лицемерима! Тек сада треба да вам буде прпа!

  • Zoran

    23. februar 2022 | 14:24

    Toliko mi je drago sto postoji covek kao Putin, neko ko moze najvecem svetskom zlu da stane na put.

  • Драган

    23. februar 2022 | 14:36

    Није Путин циркузан као Макрон .Путинову културу и лепо понашање западњаци су погрешно схватили .Његова РЕЧ је РЕЧ а не БЛА, БЛА,БЛА,....Он ЗНА да су западњаци лажови .Шта су све обећавали Горбачову и сад све поричу !Веровати таквима је издаја свог народа .Путин за то није способан .Његов НАРОД њему је изнад циркузанства и цинизма .Увек добро размислите шта сте од њега чули .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA