Velika akcija u Nemačkoj: Trojka iz BiH upletena u krađu vozila vrednih 1,5 miliona evra

Trojica državljana BiH se sumnjiče da su po noći provaljivali u stambene objekte kako bi otuđili ključeve skupocenih vozila poput Mercedesa, Volkswagena i Audija, a nakon toga bi ih krali

  • 2
Nemačka, pucnjava, Univerzitet, policija, Hajdelberg Foto: Tanjug/AP

Tri osobe iz BiH uhapšene su u Nemačkoj zbog sumnje da su ukrali vozila vredna više od 1,5 miliona evra.

Jutros je 90 policajaca pretreslo četiri stambena i poslovna objekta u Dortmundu u sklopu akcije protiv profesionalnih kradljivaca automobila. Osim nemačkih policijskih službenika u akciji su učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i pripadnici austrijskog Federalne kancelarije krim policije i EUROPOL-a.

Ovu kriminalnu mrežu činili su državljani Bosne i Hercegovine koji su ilegalno boravili u Nemačkoj i činili krivična dela u pokrajinama Donja Saksonija, Severna Rajna Vestfalija i Hesen.

Oni se sumnjiče da su po noći provaljivali u stambene objekte kako bi otuđili ključeve skupocenih vozila poput Mercedesa, Volkswagena i Audija, a nakon toga bi ih krali. Ukupna vrednost ukradenih vozila prelazi 1,5 miliona evra.

Uhapšeni su starosti od 25 do 61 godine, a tokom pretresa pronađena su i demontirana vozila, delovi automobila, novac i motocikl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DENI

    23. februar 2022 | 18:38

    Ajmo Svabe zatvorite te kokosare po 50 g najmabje, oni nisu za ovo podneblje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA