≫ 

Posebno upozorenje Kine za građane u Ukrajini: Ostanite kod kuće, dalje od prozora, stavite zastavu na vozila

- Na ulicama bi moglo doći do ozbiljnih nereda

  • 0
Ukrajina, red na bankomatu Foto: Tanjug/AP

Kineska ambasada u Ukrajini objavila je rano jutros upozorenje za svoje građane u zemlji, pozivajući ih da zbog bezbednosti stave kinesku zastavu na svoja vozila, nakon što je počeo napad Rusije na Ukrajinu.

- Situacija u Ukrajini se dramatično pogoršala. U više gradova je bilo bombardovanja, a vojne operacije su u toku - navodi se u saopštenju ambasade. Pozvali su građane da ostanu kod kuće i podalje od prozora ili stakla, upozoravajući da bi na ulicama moglo doći do "ozbiljnih nereda".

Dodaje se da ako se kineski državljani voze putevima, "kineska nacionalna zastava može biti pričvršćena na vidljivi deo karoserije automobila".

Takođe je zatraženo od kineskih državljana da obrate veliku pažnju na situaciju, ostanu u kontaktu sa inostranim kineskim organizacijama i da „pruže ruku pomoći jedni drugima kako bi održali imidž kineskog naroda i snagu Kine“.

Kineski ambasador pri Ujedinjenim nacijama, pozvao je sve strane da „ostanu hladne glave i racionalne” u sredu uveče, rekavši da je „mirno rešenje” i dalje moguće — čak iako je ukrajinski ambasador izjavio da je „prekasno” za deeskalaciju, s obzirom na napade Rusije.

Video: Putin proglasio početak vojne akcije: Ko pokuša da nas zaustavi, suočiće se sa neviđenim posledicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA