≫ 

Bosanca probudio napad ruske avijacije: "Koferi spremni, sedimo i čekamo. Tenkovi gađaju, lete granate"

On živi u Ukrajini živi od 1991. godine

  • 7
Ukrajina, Rat u Ukrajini, Ruska invazija dan 1 Foto: Tanjug/AP

Koferi su spremni, sve je spremno, sedimo i čekamo, kaže Zehrid Višća, Bosanac koji već duže od tri decenije živi u ukrajinskom gradu Dnjipro. Rano jutros probudio ga je napad ruske avijacije. Sinoć je počela ruska invazija na Ukrajinu.

- Raketama su uništene piste na aerodromu, a raketiran je i zavod koji je nekad proizvodio naoružanje. Gradonačelnik ovde smiruje stanovništvo. Poziva da se ne diže panika, da se ne kreće nigde, jer nam je za sada bolje u našim kućama, nego negde na otvorenom, na putu. Zvao sam da otprilike znam situaciju na granici, jer ja odavde moram 1.200 kilometara ići do granice sa Mađarskom. Trenutno avioni ne lete, za sada je mirno, a na putevima je kolaps, tako da sedim s porodicom, pijemo kafu i dogovaramo se šta ćemo, kako ćemo – kaže Višća.

Bosanac iz Olova u Ukrajini živi od 1991. godine, kada je kao radnik sarajevske “Vranice” najpre bio u Lugansku, a od 1993. je u Dnjiprou, prenosi Dnevni Avaz.

- Nekadašnja firma se zatvorila, a onda smo radili u jednoj privatnoj firmi. Između ostalog radili smo kuću i bivšoj premijerki Juliji Timošenko. Onda sam upoznao i suprugu Olenu, imam sina Jasmina i već 31 godinu živim ovde - kaže Višća.

Dodaje kako rusku invaziju prati i mnogo nepotvrđenih i lažnih informacija. Najteže je u područjima koja su se prva našla na pravcima napada.

- Gledamo neki video iz Harkova, koji je najbliži granici s Rusijom, tenkovi gađaju, doleću granate, puca se opasno. Ukrajinski vojnici kažu da ima dosta lažnih informacija i provokacija. On hoće da uništi vlast. Kijev bombarduje. Kod mene je trenutno mirno, ali u tim tamo delovima vidim da je rat pravi – kaže Višća.

U njegovom komšiluku su još dvojica Bosanaca. Svi prate situaciju i razmišljaju kako dalje.

Video: Rusi jako granatiraju ukrajinske vojne baze u Krasnopolju: Uništavaju vojnu opremu Ukrajincima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB 🇷🇸

    24. februar 2022 | 11:52

    Bosanac u Tursku

  • ???

    24. februar 2022 | 12:36

    Rusi uništavaju vojnu opremu koju su Ukrajinci dobili od Amera koji su im zamesili i stalno ratuju na tuđim teritorijama. Iš preko bare, dosta je bilo.

  • Rus

    24. februar 2022 | 12:35

    🇷🇸🇷🇸🇷🇸Ima ovde nekih komsija koji se plase Rusije... 😂😂😂😂😂🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸 Ne cackajte mecku 😆😆😆💪💪💪💪🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA