≫ 

Ovako bi izgledao nuklearni rat između Zapada i Rusije: Poznato je i šta bi se desilo sa Srbijom

Simulacija prikazana u videu otkriva sumorni ishod mogućeg nuklearnog rata između SAD i Rusije koji bi "odmah ubio 34 miliona"

  • 16
nuklearni rat, simulacija Printscreen: Youtube/Alex Glaser

Nakon što je Vladimir Putin otpočeo specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini jutros, ceo svet je u strahu, pa i ne čudi što je ponovo počeo da se šeruje video koji simulira nuklearni rat.

Iako je malo verovatno da će se tako nešto desiti, video koji je napravljen na osnovu istraživanja Univerziteta Prinston pre skoro tri godine, zaokupio je pažnju mnogih.

Simulacija prikazana u videu otkriva sumorni ishod mogućeg nuklearnog rata između SAD i Rusije koji bi "odmah ubio 34 miliona".

U videu je objašnjeno kako simulacija počinje u kontekstu konvencionalnog konflikta. U nadi da će se zaustaviti napredovanje SAD i NATO, Rusija lansira nuklearno upozorenje iz baze blizu Kalinjingrada. NATO uzvraća jednim taktičkim nuklearnim vazdušnim udarom.

Kako se prelazi nuklearni prag, sukob eskalira u taktički nuklearni rat u Evropi. Rusija šalje 300 bojevih glava avionima i projektilima kratkog dometa da pogodi NATO baze. NATO odgovara sa približno 180 nuklearnih bojevih glava putem aviona. Navodi se da bi neposrednih žrtava bilo 2,6 miliona.

Sa uništenom Evropom, NATO pokreće taktički nuklearni udar sa 600 bojevih glava sa američkih kopnenih i podmorničkih raketa koje ciljaju ruske nuklearne snage. Pre nego što izgubi svoj sistem naoružanja, Rusija lansira na upozorenje, odgovarajući sa raketama lansiranih iz silosa, drumskih vozila i podmornica. Navodi se da bi neposrednih žrtava bilo 3,4 miliona.

Sa ciljem da inhibira oporavak druge strane, Rusija i NATO ciljaju 30 najnaseljenijih gradova i najvažnijih ekonomskih centara onih drugih koristeći 5-10 bojevih glava po gradu, u zavisnosti od broja stanovnika. Navodi se da bi neposrednih žrtava bilo 85,3 miliona.

Na snimku se jasno vidi i koliko bi Srbija bila pogođena evantualnim nuklearnim udarima. Pažljivo ga pogledajte.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je rano jutros saopštio da je odlučio da Rusija pokrene specijalnu vojnu operaciju u Donbasu.

Ukrajinski predsednik proglasio je ratno stanje i uputio parlamentu predlog zakona o opštoj mobilizaciji.

Video: Snimak vojnih helikoptera koji nadleću Kijev, a Ukrajinci tvrde da pripadaju Rusima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šurda

    24. februar 2022 | 16:20

    Neka je svet u strahu kad su budale treba svaka država da se okupi na trgove i reći svojim liderima idi ratujte mi volimo sport kulturu pesmu a ne rat

  • Ana

    24. februar 2022 | 16:28

    Pa da li je vama jasno da ćemo svi umrjeti od zračenja....i to u mukama.....

  • 🌑

    24. februar 2022 | 16:02

    Nece nas biti u svakoj mogucoj varijanti,ni nas ni Evrope...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA