≫ 

Šolc: Putin ne treba da potcenjuje rešenost NATO da brani sve svoje članice

Šolc je rekao i da ruski predsednik Vladimir Putin sam, a ne ruski narod, snosi odgovornost za napad na Ukrajinu

  • 38
Olaf Šolc Foto: Tanjug/AP

Zapad će rasporediti sve raspoložive resurse da osigura da se sukob u Ukrajini ne proširi na druge zemlje u Evropi, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc u televizijskom obraćanju naciji.

- Putin ne bi trebalo da potcenjuje rešenost NATO da brani sve svoje članice. To se izričito odnosi na naše partnere u NATO u baltičkim državama, Poljskoj i Rumuniji, Bugarskoj i Slovačkoj. Bez "ako" i "ali" - rekao je nemački kancelar.

Šolc je, takođe, rekao da ruski predsednik Vladimir Putin sam, a ne ruski narod, snosi odgovornost za napad na Ukrajinu, ali da on neće pobediti, prenosi Tanjug.

- Napadom na Ukrajinu predsednik Putin želi da vrati vreme. Ali nema povratka u 19. vek, kada su velike sile vladale nad manjim državama - rekao je Šolc.

Video: Putin stavio na distancu i Šolca: Pregovaramo u teško vreme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    24. februar 2022 | 19:27

    Nista ti prijatelju nisi naucio.Prouci malo dva velika rata.Istorija je i dalje velika tajna za tebe.Berlinski zid je srusen.A vi odmah balticke republike,Rumuniju i Bugarsku u NATO A obecali ste tada da nema sirenja NATO pakta za Istok.I sada kada Ukrajina zeli u NATO,niste rekli da ne moze.Stavili ste Putinu prst u oko.Boli.Jos kako.I sada je on tiranin.A u ogledalo ne zelite da se pogledate.Nego reci ti meni kako vam je Ustav tako rastegljiv.Tamo pise da nemacka vojska ne sme delovati van svojih granica.Pa ste to pogazili nad sitnom Srbijom.I zdrusno je bombardovali sa jaranima iz NATO geta.Sa Rusima ce ici malo teze.Mozda Rusija vise nece postijati posle par stotina nuklearki.Ali tesko da ce bilo koja metropola NATO pakta ostati cela.I nekoh 30-40 gradova u USA pride.Zato Fric,Sulc ili kako vec,pamet u glavu.Napujdali se Ukrajinu da se busa u prsa a sada svi zurite da tetki date lek.Tuzan je i pretuzan taj vas pakt.Lako je da 20 siledzija biju jednog.Drugacije ne umete.

  • tesla

    24. februar 2022 | 19:36

    Ti si novi predsednik nemacke ili nova igracka amerike??😅😅😅😅

  • mihailovic

    24. februar 2022 | 19:01

    PROBAJTE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA