≫ 

Osvojeno Zmijsko ostrvo: Ukrajinci tvrde da su Rusi pobili sve vojnike, Rusi demantovali

Na audio snimku jasno se čuje komunikacija Rusa i Ukrajinaca

  • 50
Zmijsko ostrvo Foto: Profimedia/Andrey Nekrasov/Alamy

Plotuni sa ruskog ratnog broda ubili su sve ukrajinske vojnike na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, potvrdio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Sa druge strane, crnomorska flota tvrdi da su se 82 vojnika predala i da su prebačeni u Sevastopolj.

Obračun se, kako javljaju mediji, desio u četvrtak popodne, na malom ostrvu koje se nalazi blizu ušća Dunava u Crno more.

Prvo su Ukrajinci bili oduševljeni pošto je na Jutjubu objavljena komunikacija ruskih mornara i ukrajinskih vojnika, u kojoj su Rusi poniženi, ali oduševljenje je zamenila tuga, kad se pojavila vest da su svi ukrajinski vojnici na ostrvu pobijeni.

Na audio snimku, koji je objavljen na Youtubeu, čuje se kako ruski komandant govori:

- Javljam vam se sa ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i tako izbegnete krvoproliće i nepotrebne žrtve. Ako ne pristanete, otvorićemo vatru.

Odgovor Ukrajinaca sa Zmijskog ostrva bio je jasan:

- Poruka ruskom vojnom brodu - je*** se!

Posle ove poruke, Rusi su bombardovali ostrvo, a predsednik Ukrajine Zelenski je potvrdio da su "svi vojnici hrabro poginuli braneći ostrvo".

- Svi branitelji Zmijskog ostrva su se borili koliko su mogli. Junački su poginuli. Svi oni će posthumno biti odlikovani. Večno ćemo pamtiti sve koji su dali život za Ukrajinu - rekao je Zelenski.

Rusija, Ukrajina, sukob, MAPA Ilustracija: Nikola Jovanović

Inače, bitka za Zmijsko ostrvo počela je u četvrtak oko 18 sati, kad su ostrvo napali krstarica Moskva i patrolni brod Vasili Bikov.

U 22 sata, objavljeno je da su Rusi zauzeli ostrvo, i uništili svu infrastrukturu na njemu. Ubijeno je 13 ukrajinskih vojnika, koji su odbili da se predaju.

Video: Ukrajinska vojska pozvala narod na otpor: Bacajte molotovljeve koktele i pucajte iz lovačkih pušaka

Napomena: Prvobitni tekst dopunjen je novim informacijama nakon što je stiglo saopštenje ruske flote u Crnom moru, u kojem se navodi da su se 82 ukrajinska vojnika predala i da su prebačeni u Sevastopolj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanko

    25. februar 2022 | 07:48

    Rusi ponizeni u radio komunikaciji??? Ko je ovo smislio ??? Neverovatno. Patetika iz holivuda, rusi samo vraćaju svoje teritorije.

  • Istina

    25. februar 2022 | 07:45

    Ovaj zelenski samo salje omladinu u rat! Krv je na njegovim rukama!

  • Prle

    25. februar 2022 | 07:45

    Udi ne staj,i nas su tukli,a njih nije bilo briga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA