≫ 

Jezive scene iz Kijeva: Vojska patrolira ulicama, narod u strahu diže ruke, na ruševinama leži igračka

Na ulicama je prisutan veliki broj vojnika, koji zaustavljaju vozila, a građani preplašeni podižu ruku pred maskiranim vojnicima kojima se vide samo oči

  • 11
Ukrajina, rat u Ukrajini, Rusija Foto: Tanjug/AP

Treći dan traju borbe ruskih i ukrajinskih snaga na teritoriji Ukrajine. Borbe su se sa istoka proširile na ostale delove zemlje, a prema tvrdnjama ukrajinskih vlasti vodi se borba za Kijev.

Građani su i ovu noć proveli u skloništima, a pre zore gradom su odjekivale eksplozije i pucnji. Nedugo nakon svitanja delimično je uništen jedan soliter u blizini centra prestonice. Iako je ukrajinska strana tvrdila da je u zgradu udarila ruska raketa, Rusija to odlučno demantuje i kaže da je u zgradu udario projektil ukrajinskog PVO.

Na ulicama je prisutan veliki broj vojnika, koji zaustavljaju vozila, a građani preplašeni podižu ruku pred maskiranim vojnicima kojima se vide samo oči.

Ispred zgrade koja je uništena od projektila snimljeni su umorni vatrogasci koji su se satima borili sa vatrenom stihijom i izvlačili stanare.

U šutu na ulici uočena je dečija igračka.

Ukrajina kaže da je od početka sukoba poginulo 198 civila, među kojima je i troje dece. Povređeno je više od 1.000 ljudi, među kojima je najmanje 30 mališana.

Predsednik Državne dume Rusije Volodin tvrdi da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski napustio Kijev i da je otišao u Lavov, što nije zvanično potvrđeno. Nedugo nakon toga objavljeno je obraćanje predsednika građanima Ukrajine.

On je Ukrajincima poručio da će Rusi biti pobeđeni i pozvao sve da brane Ukrajinu od neprijatelja.

Video: Ukrajinski političar objavio dramatičan snimak stambene zgrade u Kijevu koju je pogodila raketa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka

    26. februar 2022 | 13:45

    Anglosaksonci su opet uspeli, kao i kada je bonbardovana Srbija. Žalosno za bratski Ruski i Ukrajinski narod. Već viđeno . Satrapi su opet uspeli.

  • Sasha

    26. februar 2022 | 14:49

    Kakva CNN propaganda! A vi ovce, primajte se! Tako je bilo i 1999., samo su oni tada pdržavali separatiste, a sad glume medjunarodno pravo. Kakav cinizam i spinovanje!

  • Fil

    26. februar 2022 | 13:53

    Čuj Zelenskog, Ukrajina će pobediti? Iz 1-1 na Rusiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA