OEBS: Već tri dana se čuju raketni i artiljerijski udari širom Ukrajine

Misija je nastavila aktivnosti evakuacije prema uputstvu od 24. februara za evakuaciju svih članova međunarondne misije, navodi se u saopštenju

  • 0
Osce, Oebs Foto: Shutterstock

Specijalna posmatračka misija (SPM) OEBS u Ukrajini saopštila je večeras da od 24. februara uveče neprekidno čuje višestruke detonacije, raketne i napade teške i lake artiljerije blizu gradova Hersona, Donjecka, Harkova i Kijeva.

U saopštenju SPM OEBS u Ukrajini se navodi da se u centru Kijeva, nadomak kancelarije OEBS takođe čula vatra iz pešadisjkog naoružanja.

SPM OEBS je, kako se dodaje u saopštenju, ''isključila svoje sisteme kamera ujutru 26. februara'', a u noći između 25. i 26. februara kamere su zabeležile ukupno 109 neutvrđenih eksplozija duž linije kontakta u oblastima Donjecka i Luganska.

Misija je nastavila aktivnosti evakuacije prema uputstvu od 24. februara za evakuaciju svih članova međunarondne misije, navodi se u saopštenju.

Video: Ukrajinci tvrde da su uništili ruski vojni konvoj u Kijevu: Ovo je navodni snimak uništenih vozila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA