Zelenski: Savet bezbednosti UN mora akciju Rusije da kvalifikuje kao genocid

Zelenski je danas u obraćanju pripremao svoj narod na dugu borbu protiv ruskih vojnika

  • 8
Vladimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je na Tviteru optužio Rusiju za "genocid" koji provodi svojom invazijom na Ukrajinu i pozvao UN 

Savet bezbednosti UN-a mora ruske akcije kvalifikuje kao "genocid", napisao je Zelenskij na Tviteru. Osim toga, Rusiji treba oduzeti pravo glasa u Savetu Bezbednosti, smatra Zelenski koji je u subotu razgovarao s glavnim sekretarom UN-a.

Sa druge strane ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu da čini masovni zločin protiv ruskog stanovništva na istoku Ukrajine, a vladu u Kijevu naziva nacistima.

Zelenski je danas u obraćanju pripremao svoj narod na dugu borbu protiv ruskih vojnika.

- Borićemo se koliko treba da bismo oslobodili zemlju. Čak iako se deca rađaju u skloništima i granatiranja se nastave, neprijatelj nema ni najmanje šanse da pobedi u ovom ratu protiv našeg naroda - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    26. februar 2022 | 23:57

    Jest se raspucavaju sa genocidom tako da je izgubio smisao. I mene je komšija udario pred zadrugom zbog pive pa ću da ga tužim za genocid

  • Mire

    27. februar 2022 | 00:11

    Ovaj zelenko zamišlja da je predsednik celog sveta pa je počeo da naredjuje UN . Još dva do tri dana postaće zelenko stanovnik sibirskog zatvora .

  • Dragana

    27. februar 2022 | 00:41

    Ovaj se još koprca Alo čoveče,nema leba od zapada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA