≫ 

Zelenski: Belgija nam šalje mitraljeze i reketne bacače

Ukrajina je pozvala svoje zapadne saveznike da joj pošalju oružje i finansijsku podršku kao pomoć u skobu sa Rusijom, prenosi Rojters.

  • 12
Vladimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Ukrajina će dobiti 3.000 mitraljeza i 200 protivtenkovskih raketnih lansera iz Belgije, saopštio je danas na svom Tviter nalogu predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Ukrajina je pozvala svoje zapadne saveznike da joj pošalju oružje i finansijsku podršku kao pomoć u skobu sa Rusijom, prenosi Rojters.

U međuvremenu, Danska je najavila da će donirati Ukrajini 2.700 komada protivtenkovskog oružja, potvrdila je danas premijerka te zemlje Mete Frederiksen.

Premijerka Švedske Magdalena Anderson je ranije danas saopštila da će poslati vojnu pomoć Ukrajini, uključujući protivtenkovsko naoružanje, šlemove i pancire.

Video: Udaraju na zgrade, vrtiće, meta im je sve živo: Zelenski tvrdi da Rusi bombarduju stambena naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voronjin

    27. februar 2022 | 21:16

    Kijev noćas pada u ruske ruke . Džaba ti šalju te igračke .

  • Mileva

    27. februar 2022 | 21:23

    Gledala sam neki film gde imaju oružje koje parališe vojnike , zaustavi mašineriju ,avioni i helikopteri padaju ... neznam kako se to zove . Ali mislim da Putin zna 😉

  • Boki

    27. februar 2022 | 21:38

    Budalo ne klinci se vise .Vidis da vas guraju da izginete.Ne trazi vise oruzje ako nastavis dalje tebace ti mrtvacki sanduci .To trazi da ti salju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA