Ukrajinka koju smo sreli u Mađarskoj konačno sa sestrićem u zagrljaju: Mališan putovao 4 dana do sigurnosti

Nakon četiri dana putovanja njena porodica doputovala je u Mađarsku

  • 0
Ukrajinka, Mađarska, granica Foto: Milena Đorđević, Privatna arhiva

"Škola u kojoj je maturirao moj deda, otac ja i mlađa sestra potpuno je uništena. Ruske trupe su je zauzele. Zato ste me juče videli kako plačem". Ovako nam priča Ukrajinka iz Harkova, koju smo juče sreli na graničnom prelazu Zahonj u Mađarskoj, dok je čeka svoju majku, sestru i njeno sedmogodišnje dete. Od svog doma su kroz zonu sukoba putovali čak četiri dana, a naša sagovornica doletela je sa partnerom iz Valensije i čekala susret sa svojim najmilijima.

Taj put nije lak - mora da se pronađe prenoćište, da se obiđu srušeni mostovi, a ratna dejstva moguća su u svakom trenutku. Većina ljudi putuje kolima, a neki čak idu i vozom.

Međutim, slike koje su je najviše pogodile ovu ženu stižu od njenih prijatelja koji su ostali u Harkovu. Ratna dejstva u ovog gradu su intenzivna, a oni koji su ostali u gradu noći provode u skloništima, podzemnim garažama ili mestima koja pružaju koliku-toliku zaštitu.

Ukrajina Foto: Privatna arhiva

Naša sagovornica poslala je snimak škole u plamenu, koji je snimio njen školski drug i njeni prijatelji i dali joj dozvolu da ih podeli.

Prijatelji su poslali i fotografije iz skloništa - dušeci su postavljeni na hladan betonski pod, zidovi su grubi, plafoni niski, a instalacije koje vise ne pedstavljaju numalo prijatno okruženje za san.

Do naše sagovornice stižu i vesti o preminulima, koje je mnogo potresaju.

Ipak, ono što je čini srećnom jeste činjenica da je ponovo sa svojim najmilijima.

Ukrajina Foto: Privatna arhiva

Naša sagovornica poslala nam je i sliku zagrljaja sa svojim sedmogodišnjim sestrićem. Od Harkova do Mađarske putovao je četiri dana, a samo je jednu noć bio u hotelu.

Fotografija je nastala u automobilu, dok je mališan čvrsto spavao grleći svoju tetku.

Video: Telegraf na granici Ukrajine i Mađarske: Majka sa bebom želi u Nemačku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA