Džonson poručio zapadnim saveznicima: Nastavite sa pritiskom na Putinov režim

Premijer je naglasio potrebu da se nastavi sa udarima Rusije trgovinskim ograničenjima i sankcijama, uključujući isključenje iz SWIFT-a, servisa za razmenu poruka koji povezuje finansijske institucije širom sveta

  • 7
Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je članice G7 i ostale svetske lidere da nastave da obezbeđuju Ukrajini odbrambeno oružje i da nastave sa pritiskom na Putinov režim.Posle razgovora sa svetskim liderima u ponedeljak, portparol Dauning Strita rekao je da se svi lideri slažu da je ukrajinski hrabri otpor ruskim trupama zaista inspirativan.

Džonson je takođe iskazao potrebu za međunarodnim odgovorom na novonastalu humanitarnu krizu, uključujući pružanje podrške susedima Ukrajine da se izbore sa velikim brojem Ukrajinaca koji beže od rata u zemlji - navodi se u saopštenju.

Premijer je naglasio potrebu da se nastavi sa udarima Rusije trgovinskim ograničenjima i sankcijama, uključujući isključenje iz SWIFT-a, servisa za razmenu poruka koji povezuje finansijske institucije širom sveta.

Lideri su se složili da koriste svaki način kako bi osigurali da Putin ne uspe u svojim ambicijama - navodi se u saopštenju.

Video: Noć pada u Kijevu, ulicama odjekuju sirene za vazdušnu opasnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    1. mart 2022 | 00:27

    GAZI NATO BAGRU BRATE PUTINE.

  • Невена

    1. mart 2022 | 07:16

    На жалост никада неће ни једна ЕУропска држава да прогледа и да ће Енглеска са Русима да ратује до посљедњег НЕ енглеза ... и није их срамота овако и оволико дипломатски примитивно хистерисати послије свега шта су по читавом свијету радили и данас раде ..

  • SLOBODAN

    1. mart 2022 | 00:06

    KO DRUGOME JAMU KOPA, SAM U NJU UPADA... OSTAJE SAMO DA GA ZATRPAJU I TO JE TO...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA