Emotivne scene na sednici Evropskog parlamenta: Aplauz i specijalne majice u znak podrške Ukrajini

Sednica je počela ovacijama za ambasadora Ukrajine, a poslanici su ustali na noge i nosili majice sa ukrajinskom zastavom

  • 35
Evropski parlament, specijalna sednica o Ukrajini Foto: Tanjug/AP

Čitav svet danas je mogao da vidi nesvakidašnje, emotivne scene, na otvaranju posebne sednice parlamenta EU na kojoj se raspravlja o sukobu u Ukrajini.

Sednica je počela ovacijama za ambasadora Ukrajine, a poslanici su ustali na noge i nosili majice sa ukrajinskom zastavom.

Predsednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola zahvalila je predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom koji se pridružio putem video linka.

- Gospodine predsedniče, hvala vam što ste pokazali svetu šta znači ustati. Hvala vam što ste nas podsetili na opasnosti samozadovoljstva - rekla je ona u govoru, gde je pohvalila herojstvo ukrajinskog naroda koji brani svoju zemlju.

Ona je rekla da parlament pozdravlja zahtev Ukrajine da postane članica EU i da će raditi na tome da to postane stvarnost.

Podsetimo, Zelenski je u obraćanju Evropskom parlementu pozvao EU da bude uz Ukrajinu i ukrajinski narod i podrži njihovu borbu za slobodu i život.

- Naš narod je motivisan, jer se prevashodno bori za svoju slobodu, živote i preživljavanje. Istovremeno mi se borimo da budemo jednaki članovi Evrope. Mi smo pokazali našu snagu. Dokažite da ste sa nama i da nas nećete napustiti - poručio je Zelenski.

Video: Ovo mesto je košnica izbeglica iz Ukrajine - život im je na pauzi, pakao u glavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerje

    1. mart 2022 | 14:28

    Licemerje od koga se svakom normalnom čoveku povraća. Kad su nas ti isti koji se sada "sažaljevaju" na Ukrajinu i tutkaju ih da ginu za njihove interese bombardovali osiromašenim uranijumom i oteli nam našu svetu zemlju i teritoriju niko nas nije žalio niti pružao podršku, a kamoli prikazao ijednu srpsku žrtvu. Naprotiv, krvoločno su podržavali gaženje medjunarodnog prava i ubijanje srpskih civila koje su cinično nazivali "kolateralna šteta". A Ukrajinci neka i dalje podržavaju svoju marionetsku nacističku vlast i neka i dalje ubijaju Ruse, zabranjuju im jezik, otimaju crkve, i neka ginu za Amerikance, ja ih neću žaliti. Žaliću sve tlačene Srbe i one koji su ispaštali pod američkim bombama jer nisu pristali da budu kolonije.

  • 🔴🔵⚪

    1. mart 2022 | 14:26

    EU - skup licemera i lazova!!

  • nibrS

    1. mart 2022 | 14:13

    Licemjeri bili i ostali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA