≫ 

Francuska zaplenila jahtu Putinovog bliskog prijatelja

EU ga je opisala kao jednog od "najbližih savetnika Vladimira Putina, kojem ruski predsednik najviše veruje, i njegovog ličnog prijatelja"

  • 21
Vladimir Putin, Igor Sechin Foto: Profimedia/Sputnik/Aleksey Nikolskyi

Francuske vlasti su u sredu uveče zaplenile jahtu u vlasništvu Igora Sečina, glavnog izvršnog direktora ruske državne naftne kompanije Rosneft, objavilo je francusko ministarstvo finansija.

- Hvala francuskim carinicima koji sprovode sankcije Evropske unije protiv onih koji su bliski ruskoj vladi - napisao je u tvitu francuski ministar finansija Bruno Le Mer.

Jahta pod nazivom "Amore Vero", što znači "Prava ljubav" na italijanskom, pristigla je u mediteransku luku La Sjota 3. januara. Luku je trebalo da napustu 1. aprila.

Ranije ove nedelje, Le Mer je saopštio da je Francuska formirala radnu grupu za procenu finansijske imovine i luksuzne robe u vlasništvu ruskih ličnosti na meti sankcija EU.

Igor Sečin se pridružio grupi od 680 fizičkih i 53 pravnih lica čija je imovina u zemljama članicama EU zamrznuta i kojima je zabranjeno putovanje.

EU ga je opisala kao jednog od "najbližih savetnika Vladimira Putina, kojem ruski predsednik najviše veruje, i njegovog ličnog prijatelja", koji je u kontaktu sa njim svakodnevno.

- Rosneft Igora Sečina je umešan u finansiranje vinograda kompleksa palate u blizini Gelendžika, za koju se veruje da je Putin lično koristi - navodi se u tekstu EU.

Video: Lepa Jana roni suze dok je baka teši: Sa suzama u očima govori o begu iz Ukrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    3. mart 2022 | 13:05

    To se zove kradja...sta je to cudno za zspadnjake koji su navikli da kradu ili otimaju od drugih nsroda...nacisti jednom uvek nacisti

  • Nikolas

    3. mart 2022 | 13:18

    PLJACKA RUSKE IMOVINE KAO JEVREJSKE U DOBA FASISTA!!!

  • ANTIROM

    3. mart 2022 | 13:00

    KOJA HAJDUCIJA ,STRASNO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA