U Ukrajini ubijen visokorangirani ruski general Andrej Suhovecki?

Za sada nema informacija gde je Suhovecki ubijen.

  • 28
Rusija Vojska general Andrei Sukhovetsky Foto: Profimedia/TASS/Sergei Malgavko

Visokorangirani pripadnik ruske vojske Andrej Suhovecki navodno je ubijen tokom napada u Ukrajini, javljaju lokalni mediji koji se pozivaju na objavu njegovog kolege na društvenim mrežama. 

U međuvremenu su ukrajinski mediji objavili da je Suhovecki, koji je inače zamenik komandanta 41.kombinovane armije Centralnog vojnog okruga, ubijen u sredu.

Ministarstvo odbrane u Rusiji  još uvek nije zvanično potvrdilo njegovu smrt, ali je ovu vest na društvenim mrežama objavio njegov kolega Sergej Čipiljev, a takođe je i nekoliko ruskih i ukrajinskih medija potvrdilo ovu vest.

- Sa velikim žaljenjem smo primili ovu vest o pogibiji našeg prijatelja general-majora Andreja Aleksandroviča Sughoveckog, na teritoriji Ukrajine tokom specijalne vojne operacije - navodi se u objavi, prenosi Newsweek.

Neimenovani izvor blizak vojsci je potvrdio da ga je navodno ubio ukrajinski snajperista, a zatim je rekao da će sahrana general-majora, koji trenutno važi za najviše rangiranu rusku ličnost koja je do sada poginula u sukobu, biti održana u subotu u rodnoj Rusiji.

Za sada nema informacija gde je Suhovecki ubijen. Ovaj 47-godišnjak je bio visoko odlikovan veteran koji je u oktobru 2021. imenovan za zamenika komandanta 41. divizije.

Vlasti u Moskvi su juče saopštili da je 498 ruskih vojnika ubijeno, a 1.600 povređeno tokom rata u Ukrajini. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage su danas saopštile da je ruska vojska pretrpjela 9.000 žrtava.

Video: Černigov je grad oko koga se vode teške borbe ovo su posledice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dosadnjaković

    3. mart 2022 | 20:05

    Prateći medije zadnjih dana skapirao sam sledeće: Rusi imaju samo vojne gubitke Ukrajinci imaju samo civilne gubitke Slike sa ratišta prikazuju samo izgorele ruske tenkove, oborene avione i uništene BOV. Slike sa ratišta prikazuju samo ukrajinske uništene civilne ciljeve. Ukrajina do sada nije izgubila nijednog vojnika, samo civile. Civilne žrtve ukrajinskog bombardovanja regiona u Donbasu ne postoje, makar imale 6 godina i zvale se Nataša. NATO je vojni pakt koji se zalaže za mir u svetu i najviše se brine za dobro civila.

  • Trange-frange

    3. mart 2022 | 18:55

    Ma, ajte molim vas!Ukrajinci ne ginu! Propaganda i u nasim portalima, strasno!

  • Srpkinja

    3. mart 2022 | 19:04

    Bog da ga primi u raj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA