≫ 

Da li je ovo momenat kada projektil udara u nuklearku u Zaprožju?

U 06:20 ugašen je požar u zgradi za obuku NE Zaporožja u Enerhodaru. Nema mrtvih i povređenih - navodi se u saopštenju ukrajinske Državne službe za vanredne situacije

  • 1

Nakon višesatne drame ugašen je požar koji je izbio u kompleksu Nuklearne elektrane Zaporožje posle navodnog napada ruske vojske.

- U 06:20 ugašen je požar u zgradi za obuku NE Zaporožja u Enerhodaru. Nema mrtvih i povređenih - navodi se u saopštenju ukrajinske Državne službe za vanredne situacije.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se usred noći dramatičnim apelom i upozorenjem da je "cela Evropa u velikoj opasnosti".

Vatra je zahvatila oblast oko jednog od 6 nuklearnih reaktora u ovoj elektrani na jugoistoku Ukrajine, a portparol elektrane je neposredno posle izbijanja požara izjavio da su "ruski napadi još u toku i da vatrogasci ne mogu da pristupe gašenju".

Sigurnosne kamere navodno su zabeležile trenutak kada projektil udara u područje elektrane.

Objavljene su i fotografije nastale od video snimka koji je objavila nuklearna elektrana Zaporožje. Na fotografiji se vidi kako svetli objekat sleće u krug nuklearne elektrane u Energodaru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA