≫ 

Džonson: Ruski napad na nuklearku u Zaporožju je pretnja za celu Evropu

- Premijer je rekao da bezobzirne akcije Putina sada mogu direktno da budu pretnja bezbednosti cele Evrope - saopštili su iz Dauning strita

  • 21
Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je danas da ruske snage moraju odmah da prekinu napad na ukrajinsku nuklearnu elektranu u Zaporožju i da su sada akcije Putina pretnja bezbednosti za celu Evropu.

Džonson je razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim o situaciji u elektrani u Zaporožju, koji se nalazi na jugoistoku zemlje, preneo je Rojters.

- Premijer je rekao da bezobzirne akcije Putina sada mogu direktno da budu pretnja bezbednosti cele Evrope - saopštili su iz Dauning strita.

Džonson je poručio da će Velika Britanija učiniti sve da pomogne da se situacija dodatno ne pogorša, a oba lidera su se složila da je prekid borbenih dejstava ključna stvar, zaključili su iz Dauning strita.

Ukrajinske vlasti su saopštile da je do noćašnjeg požara u centru za obuku u komplesku nuklearke došlo nakon granatiranja ruskih snaga i da je požar ugašen.

Video: Borbe oko nuklearne elektrane Zaporožje: Oklopna vozila na parkingu ispred zgrade

(Telegra.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA