≫ 

Šokantne tvrdnje: Da li je ubijen član ukrajinske delegacije u pregovorima sa Moskvom?

On je bio član ukrajinske delegacije na prvim pregovorima sa Rusijom

  • 8
Delegacije Ukrajina, Rusija, Belorusija, pregovori Kirejev je prvi s leve strane Foto: Profimedia

Član ukrajinske delegacije na prvim razgovirima između Kijeva i Moskve u Belorusiji, Denis Kirejev, navodno je ubijen nakon što ga je uhapsila Služba bezbednosti Ukrajine, preneli su mediji.

Međutim, prema najnovijim informacijama koje je saopštio Glavni direktorat za obaveštajne poslove (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine, on je poginuo tokom specijalnog zadatka, prenosi Deutche welle.

Da podsetimo, ukrajinski medij Obozrevatel ranije je preneo, pozivajući se na svoje izvore, da je Kirejev bio osumnjičen za izdaju.

On je navodno bio osumnjičen kao ruski špijun, a mediji su naveli da je Služba bezbednosti Ukrajine navodno došla do dokaza o izdaji Kirejeva i snimaka njegovih telefonskih razgovora.

Ovu informaciju je saopštio narodni poslanik Aleksandar Dubinski.

Međutim, nije bilo zvaničnih potvrda o njegovom ubistvu, piše i Tanjug, da bi Direktorat kasnije saopštio da je poginuo tokom specijalnog zadatka.

Ukrajinski mediji su preneli da kancelarija predsednika Ukrajine nije predstavljala Kirejeva kao učesnika u pregovorima.

Njegovog imena nije bilo na spisku koji je objavila pres služba, ali se na fotografiji i snimku vidi za stolom pored predstavnika Kijeva.

Video: Rukuju se, rukuju: Počela druga runda pregovora Rusije i Ukrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA