Rusi tvrde da su preuzeli kontrolu nad ukrajinskom vojnom bazom kod Hersona: Zeplenjeni tenkovi, oružje...

Rusko Ministarstvo odbrane ističe da su ukrajinski vojnici užurbano napuštali svoje položaje u Hersonskoj oblasti i da su tako ostavili bazu sa tehnikom, naoružanjem i municijom

  • 11
Rusija vojnici vojska ruska vojska Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska preuzela je kontrolu nad vojnom bazom ukrajinske vojske u blizini sela Radensk kod Hersona, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo, takođe, ističe da su ukrajinski vojnici užurbano napuštali svoje položaje u Hersonskoj oblasti i da su tako ostavili bazu sa tehnikom, naoružanjem i municijom.

Ruski vojnici su, između ostalog, zaplenili ukrajinske tenkove t-64 i T-80, oklopne transportere, vozila pešadije, vozila „Ural“, prenose agencije.

Prema navodima Ministarstva, ovde su obuku prolazili pripadnici različitih jedinica – marinaca, tenkista, vezista, deminera i artiljeraca. U bazu može sa se smesti oko 4.000 vojnika.

U bazi se nalazi i skladište municije, uključujući mine, protivtenkovske navođene rakete, minobacače i tenkovsko naoružanje – oko 4.500 tona municije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Plavi dečko

    5. mart 2022 | 17:46

    Podrška ruskom narodu sa Manjače! 🇷🇺❤️🇷🇸❤️🇷🇺❤️🇷🇸❤️🇷🇺❤️🇷🇸🇷🇺🇷🇺🇷🇺Pravda za ruske sportiste i ceo ruski narod koji trpi nepravdu!

  • zoki

    5. mart 2022 | 18:26

    Sve lepo da se snim i pokaze da vidi ceo svet , koliko su goloruki Ukrajinci

  • Sve ce za uzeti braca Rusi

    5. mart 2022 | 17:48

    Idemo dalje do iza engleske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA