≫ 

Rusija pozvala EU i NATO da prestane da naoružava Ukrajinu

Kako je naveo Rojters, pozivajući se na rusku agenciju RIA Novosti, Moskva je posebno zabrinuta da bi prenosive protivvazdušne rakete "Stinger" mogle da završe u rukama terorista

  • 13
Civili, Ukrajina, obuka Foto: Tanjug/AP

Rusija je pozvala Evropsku uniju i NATO da prestanu da bezobzirno usmeravaju napredno oružje Ukrajini, kako bi se izbegli rizici za međunarodnu civilnu avijaciju, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Još jednom pozivamo zemlje EU i NATO da prestanu bezobzirno da ''upumpavaju'' u neodrživi kijevski režim najsavremenije oružje, kako bi se izbegli ogromni rizici po međunarodno civilno vazduhoplovstvo i druge transportne komunikacije ne samo u Evropi, već i van njenih granica - navodi se u saopštenju, preneo je TASS.

Kako je naveo Rojters, pozivajući se na rusku agenciju RIA Novosti, Moskva je posebno zabrinuta da bi prenosive protivvazdušne rakete "Stinger" mogle da završe u rukama terorista, predstavljajući pretnju za civilne avio-kompanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Škorpion

    5. mart 2022 | 21:04

    Obzirom da je Ukrajina poznata po korupciji i kriminalu, realna je opasnost da bi deo tih raketa završio u pogrešnim rukama.

  • Moni

    5. mart 2022 | 21:02

    Pa gađajte i lovite avione koji donose opremu...oborite par aviona sa opremom i više neće slati...potopite koji brod neće ni morem slati...

  • Srbin iz Crne Gore

    5. mart 2022 | 20:28

    Naoružavaju oni i Bosnu ponovo...i crnu goru tajno primetio sam neke kamione kao "kontejneri"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA