Snimak unutrašnjosti granatirane nuklearke Zaporožje: Sve je prekriveno prašinom i pepelom

Ruske snage su sada zauzele dve ukrajinske nuklearne elektrane i napreduju ka trećoj, rekao je ukrajinski predsednik tokom razgovora sa američkim senatorima u subotu

  • 4

Veliki požar izbio je u petak, rano ujutru, u kompleksu nuklearne elektrane Zaporožje, a požar je lokalizovan oko 6:20 po ukrajinskog vremenu. Nuklearka se sada nalazi u ruskim rukama, a pojavili su se i snimci koji prikazuju njenu unutrašnjost nakon granatiranja.

Kako se vidi, sve je prekirveno prašinom i pepelom, dok su prozori i ostala infrastruktura ispucali.

Napad na najveću evropsku nuklearnu elektranu izazvao je strah od katastrofe koja bi decenijama mogla da pogodi celu srednju Evropu, poput pada u Černobilju 1986. godine.

Zabrinutost je splasnula nakon što su ukrajinske vlasti objavile da, iako je došlo do oštećenja odeljka reaktora, bezbednost jedinice nije ugrožena.

Ruske snage su sada zauzele dve ukrajinske nuklearne elektrane i napreduju ka trećoj, rekao je ukrajinski predsednik tokom razgovora sa američkim senatorima u subotu.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je požar izbio posle napada ruske vojske, a usred noći obratio se dramatičnim apelom i upozorenjem da je "cela Evropa u velikoj opasnosti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    6. mart 2022 | 07:07

    U svakom ratu prvo strda istina, tako je bilo i ovog puta jer koliko sam ja uspeo procitati ruske snage su ovu elektranu preuzele odavno i cuvale su je vojno a onda ovaj sto je pucao ne moze biti nikako rus jer nebi pucali sami na sebe... nego su to napravili ukrajinci tj. njihove diverzantske grupe u cilju da se prikaze kako Rusija sada gadja i nuklearke i da je treba sto pre zbombati nato.....

  • Cika Velja

    6. mart 2022 | 09:49

    Ovo sto sam video se sanira za dve smene moleraja,pa ne znam o cemu je rec kad kazu "steta"???

  • dragan kolonja

    6. mart 2022 | 02:52

    da li se zato u subotu uvece osecao cudan miris tj smrad u Beogradu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA