Da li je Lukašenkov general dao ostavku zbog Ukrajine?

Za sada nema zvanične potvrde da je Gulevič podneo ostavku

  • 2
Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP

Zamenik ministra odbrane Belorusije je navodno podneo ostavku i tvrdi da ne može da podrži trenutnu rusku operaciju u Ukrajini, prenosi Daily mail.

General-major Viktor Gulevič, koji je i načelnik Generalštaba, tvrdio je da je osoblje beloruskih vojnih jedinica odbilo da učestvuje u neprijateljstvima i da Oružane snage Belorusije ne mogu da kompletiraju ni jednu bataljonsku grupu.

On se nalazi među brojnim beloruskim zvaničnicima koji se suočavaju sa ekonomskim sankcijama britanske vlade zbog veze sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je navodno ostavku poslao aktuelnom ministru odbrane Viktoru Hrenjinu, u kojem navodno traži odluku o prihvatanju njegove ostavke.

Međutim, za sada nema zvanične potvrde da je Gulevič podneo ostavku, dok neki tvrde da odluka o njegovoj ostavci nije tačna i da je dokument lažan.

- Nisam siguran da je ovaj dokument originalan - Gulevič je i dalje bio na svom položaju 5. marta. Ipak, moji kontakti u Minsku mi govore o tome da beloruski vojni oficiri odbijaju da se rasporede u Ukrajinu, čak i ako to za njih znači finansijske kazne - napisao je na Tviteru analitičar Aleks Kokčarov.

Video: Kako izgleda granatirana nuklearka u Zaporožju: Evo šta je ostalo posle udara ruske vojske

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuric Vajko

    6. mart 2022 | 20:46

    Finansijske kazne za odbija je naredjenja? Tesko kod Lukasenka da to moze. Dobili bi gulag odma

  • Nikola

    6. mart 2022 | 20:04

    Opet zapadna propagannda pa neki dan su tvrdili da su Bjeloruske snage ušle u Ukrainu i odma sankcije a sad kao nemogu da skupe ni bataljon. Strašno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA