≫ 

Upozorenje ruskog Ministarstva: "Gađaćemo vojne fabrike. Uništeni su skoro svi ukrajinski borbeni avioni"

Rusija unapred upozorava na planirane napade na takve objekte, kako bi zaposleni u ukrajinskim preduzećima izbegli pretnju po život

  • 4
Ukrajina rat u Ukrajini Rusija Foto: Tanjug/AP

Oružane snage Rusije su u toku specijalne vojne operacije uništile skoro sve borbeno gotove avione kijevskog režima, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

- Lovci i PVO Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su u vazduhu još tri ukrajinska lovca Su-27 i tri bespilotne letelice. Juče i danas je ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo izgubilo ukupno 11 borbenih aviona i dva helikoptera - naveo je general-major i dodao da je gotovo sva borbeno gotova avijacija kijevskog režima uništena.

Rusko visokoprecizno oružje dugog dometa onesposobljava naoružanje i vojnu tehniku Ukrajine, naglasio je Konašenkov.

Kako je kazao, visokoprecizno oružje ruske vojske onesposobilo je aerodrom ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u gradu Vinica.

- Oružane snage će visokopreciznim oružjem gađati ukrajinska preduzeća vojno-industrijskog kompleksa - naglasio je on.

S tim u vezi, napomenuo je da Rusija unapred upozorava na planirane napade na takve objekte, kako bi zaposleni u ukrajinskim preduzećima izbegli pretnju po život.

Moskva tvrdi da se u Ukrajini razvijalo biološko oružje

Dokumenti, koje je ruska strana dobila od zaposlenih u ukrajinskim biološkim laboratorijama, potvrđuju da su se komponente biološkog oružja razvijale u Ukrajini u neposrednoj blizini Rusije, izjavio danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

- Dobijeni dokumenti potvrđuju da je razvoj komponenti biološkog oružja vršen u ukrajinskim biološkim laboratorijama, u neposrednoj blizini ruske teritorije - rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, Kijev je hitno zataškao tragove vojno-biološkog programa koji se sprovodi u Ukrajini i koje finansira Pentagon.

Kako je objasnio, Ministarstvo odbrane Rusije će predstaviti analizu dokumenata o programu stvaranja komponenti za biološko oružje u Ukrajini.

- Ubrzo ćemo predstaviti rezultate analize dobijenih dokumenata. Deo njih su, pre svega, sugestija Ministarstva zdravlja Ukrajine o uništavanju patogena i akti uništavanja u poltavskoj i harkovskoj biolaboratoriji - dodao je Konašenkov.

Na dan početka vojne operacije Rusije u Ukrajini su uspesano uništeni posebno opasni patogeni koji izazivaju kugu, koleru i druge smrtonosne bolesti, rekao je predstavnik ruskog vojnog resora.

- Dokumente sada analiziraju ruski vojni stručnjaci za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu - dodao je Konašenkov.

Video: Da li je ovo snimak obaranja ruskog helikoptera u Ukrajini?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Dapčević

    6. mart 2022 | 18:38

    Fašizam u Evropi i svetu treba jednom zaustaviti. Jednom će doći brojem da fašiste podržava NATO na čelu sa Britanijom i Amerikom

  • Naravno da treba gadjati

    6. mart 2022 | 18:34

    Dok ne kazu nato fasisti cao

  • Vesko

    6. mart 2022 | 20:27

    Treba da se NATO UNISTI, I NATO FASISTI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA