Tramp ima suludu ideju za trenutni rat: "Stave na avione zastavu Kine i napadnu Rusiju, mi sedimo i gledamo"

Kažemo da je Kina to uradila, mi nismo. Zatim oni počnu da se svađaju jedni s drugima, savetuje Tramp

  • 42
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp došao je do sulude ideje za rešavanje problema na istoku Evrope. Naime, sugerisao je da bi SAD trebalo da napadnu  Rusiju avionima sa kineskim zastavama i tako ih dovedu u zabludu.

Prilikom obraćanja glavnim donatorima Republikanskog nacionalnog odbora u Nju Orleansu, Donald Tramp se osvrnuo i na rat Rusije i Ukrajine prilikom čega je kazao da bi Amerikanci mogli da preruše svoje borbene avione F-22 kineskim zastavama i da bombarduju Rusiju jer bi to navelo Ruse i Kineze da međusobno ratuju.

"I onda kažemo: Kina je to uradila, mi nismo. Zatim oni počnu da se svađaju jedni s drugima, a mi sedimo i gledamo", rekao je Tramp.

Naglasio je da je on jedini predsednik SAD-a u ovom veku za čije vreme Rusija nije nikoga napala.

Neposredno uoči ruskog napada na Ukrajinu, Tramp je pohvalio Vladimira Putina nazvavši ga genijem. Time je izazvao žestoku reakciju kod demokrata, ali i svojih republikanaca.

Video: Kako izgleda granatirana nuklearka u Zaporožju: Evo šta je ostalo posle udara ruske vojske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer

    6. mart 2022 | 22:43

    Kaže Tramp da u ovom veku Rusija nije nikoga napala samo u njegovo vreme. Ja skoro vek proživeh i znam da to AMERIKA samo u njegovo vreme nije ratovala pa je zato i sklonjen. Svo ostalo vreme od Perl Harbura pa nadalje uvek su bili u nekom ratu i to kao napadači.

  • Bačvanin

    6. mart 2022 | 22:35

    Pa da, tako ste i 60-tih godina rekli da je vašu ratnu mornaricu gađao vijetnamski ribarski brod da bi ih narednih 20 god bombardovali...

  • Mimmi

    6. mart 2022 | 22:30

    Evo još jedan ludak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA