≫ 

Ruska delegacija uoči treće runde pregovora: Otkrili šta će biti teme današnjih razgovora

Medinski je dodao da je Rusija bila spremna da otvori humanitarne koridore u Ukrajini, dan nakon prethonih pregovora, ali da nijedan od njih nije mogao normalno da funkcioniše

  • 0
Vladimir Medinsky, Medinski Foto: Wikimedia/G.Garitan

Uoči treće runde pregovora između Rusije i Ukrajine u Beloruisiji, Vladimir Medinski, savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, otkrio je između ostalog teme o kojima će dve sukobljene strane danas razgovarati.

- Plan je da razgovaramo o političkim, humanitarnim i vojnim aspekltima - rekao je Medinski.

On je na konferenciji rekao da je odlaganje pregovora od ukrajinske strane postalo diplomatska tradicija.

- Uklrajinska delegacija još uvek nije stigla, opet odlažu. To je ukrajincima postala diplomatska tradicija. Mi čekamko da se nastave pregovori - rekao je Medinski.

Medinski je dodao da je Rusija bila spremna da otvori humanitarne koridore u Ukrajini, dan nakon prethonih pregovora, ali da nijedan od njih nije mogao normalno da funkcioniše.

- Juče je na istoku Mariupolja stradalo četiri civila jer su ih nacionalnisti držali kao ljudski štit. To je ratni zločin i to bi trebalo ispitati- rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA