≫ 

Direktor SZO upozorava: Pandemija korona virusa daleko je od kraja

I dalje postoje prepreke u distribuciji vakcina, testova i tretmana

  • 14
World Health Organization Svetska zdravstvena organizacija SZO Foto: Tanjug/AP

Pandemija korona virusa daleko je od kraja, upozorio je danas generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus.

- U petak će tačno biti dve godine kada samo rekli da se širenje korona virusa može označiti pandemijom - rekao je Gebrejesus na virtuelnoj konferenciji za novinare u Ženevi i dodao da je dve godine kasnije od virusa umrlo više od šest miliona ljudi.

Gebrejesus je rekao da korona virus nastavlja da se širi i da i dalje postoje prepreke u distribuciji vakcina, testova i tretmana, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, testovi koji mogu da otkriju nove varijante korona virusa, izvor su zabrinutosti jer su mnoge zemlje drastično smanjile upotrebu tih testova.

- To nas sprečava da vidimo gde je virus, kako se širi i kako se razvija - rekao je Gebrejesus i dodao da je takva strategija testiranja u Južnoj Africi omogućila da se otkrije varijanta omikron krajem novembra 2021. godine, a sada je taj soj korona virusa dominantan u svetu.

Video: KBC „Dr Dragiša Mišović“ od danas u redovnom režimu rada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojvoda Šumadijski 🇷🇸

    10. mart 2022 | 08:28

    O cemu ovaj prica jbt..u ukrajini udario brat na brata..zaratilo pravoslavlje..umiru ljudi kao psi..a on batica bi da drobi o koroni..ajde bre u ameriku i australiju pa damo drzi njima slovo..

  • Nikolas

    10. mart 2022 | 08:09

    DALI SU NAM AMERI I MALI AMERI SPREMILI NESTO NOVO IZ LABORATORIJA U UKRAJINI ????!!!????? STA JE SLEDECE GOSPODO SATANISTI?????!!?

  • Saša...

    10. mart 2022 | 08:16

    Društvo odsvirali ste svoje, Putin vam preuzeo ŠOU!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA