Tatjanin suprug došao u Kijev, ali morao da odloži sahranu žene i dece: Tvrdi da su mrtvačnice pune

Tatjana, njen sin Nikita i ćerka Alis poginuli su dok su pokušavali da pobegnu iz Irpinja

  • 4
Tatyana Perebeynos i porodica Foto: Facebook

Muškarac čiji su supruga i deca poginuli u Ukrajini dok su pokušavali da pobegnu od bombardovanja grada Irpinja, u sredu je bio u Kijevu kako bi ih sahranio, ali je rekao da je sahranu morao da odloži.

Sergej Perebejnos nije bio sa svojom porodicom koja je poginula u civilnom koridoru dok su pokušavali da pobegnu iz Irpinja za Kijev.

Tatjana Perebejnos (43) stradala je zajedno sa ćerkom Alis (9) i sinom Nikitom (18).

Kompanija iz Kalifornije SE Ranking, za koju je Tatjana radila, pomogla je njenom suprugu da se vrati u Kijev, prenosi Independent.

- Pokušavam da izdržim, ali je zaista teško. Četvrti dan na nogama, hiljade kilometara puta - napisao je on na Fejsbuku.

Sergej je rekao da je sahranu porodice morao da odloži jer su "mrtvačnice pune civila".

- Tatjanino telo leži u crnoj kesi na podu prepune mrtvačnice. I naš porodični pas je mrtav - rekao je Sergej.

On je na Fejsbuku objavio svoju fotografiju na kojoj drži sliku žene i dece.

- Video sam se sa svedocima tragedije, dali su mi neke njihove lične stvari koje su ležale na ulici pored tela - dodao je on.

Rusija je više puta negirala da je ciljala civile, dok UN tvrde da je od početka sukoba u Ukrajini poginulo 516 civila, dok je 908 ranjeno.

Tatjanina koleginica Anastasija Avetisijan rekla je za New York Times da je SE Ranking obezbedila hitne evakuacione fondove za svoje zaposlene i da ih je Tatjana delila.

- Svi smo bili u kontaktu sa njom. Čak i kad se krila u podrumu, bila je optimistična i šalila se da firma sada mora da izvede specijalnu operaciju kako bi ih izvukla odatle, poput filma "Spasavanje redova Rajana" - rekla je ona.

Tatjana je ostala u Irpinju od početka ruske specijalne operacije jer je njena majka bila bolesna, a njen sin Nikita morao je da ostane u zemlji u slučaju da mora da je brani, rekle su njene kolege.

Portparolka firme Ksenija Kirvonina rekla je da je je zgrada u kojoj je Tatjana živela sa porodicom bombardovana dan pre nego što su stradali.

- Morali su da odu u podrum, tamo nisu imali grejanje ni hranu, zbog čega su na kraju odlučili da pobegnu za Kijev - dodala je Ksenija.

Video: Da li su diplomatskim rečnikom turski domaćini poručili šta misle o gostima iz Ukrajine i Rusije?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. mart 2022 | 15:06

    Gde se god rat uselio ,ostavio je za sobom velike ljudske tragedije,pustos,bolest,i siromastvo,mi smo osetili tragedije ratova kroz istoriju i u najnovijoj ,mnogi su ostali bez svojih najmilijih,ljudski zivot obicnog coveka postaje jedno nista a posle samo brojka za raskusuravanje zaracenih strana,

  • Isabela

    10. mart 2022 | 15:42

    Jadan čovek🙏 žalosno nedužni ljudi ginu🙏🌺

  • Boki

    10. mart 2022 | 18:24

    A sta ako je ovo samo jos jedna srcecepajuca prica iz zapadne kuhinje? Meni ovo izgleda kao klasicno remekdelo scenariste nekog dzoa sa cnn-a. Slava rusiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA