Rusija negira napad na porodilište u Mariupolju: To je provokacija za podsticanje antiruske histerije

Zvaničnik Ministarstva je istakao da rusko vazduhoplovstvo nije izvršilo nikakve napade u oblasti Mariupolja

  • 10
Mariupolj, Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Portparol Ruskog Ministarstva odbrane prokomentarisao je izveštaje o navodnim ruskim napadima na dečju bolnicu i porodilište u Mariupolju rekavši da ruska vojska navodno juče nije vršila nikakve akcije u ovom gradu.

- Vazdušni napad koji se navodno dogodio u Mariupolju je ništa drugo nego provokacija koja ima za cilj da podstakne antirusku hajku - rekao je portparol Ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Zvaničnik Ministarstva je istakao da rusko vazduhoplovstvo navodno juče nije izvršilo nikakve napade u oblasti Mariupolja.

- Analiza izjava predstavnika kijevskog nacionalističkog režima, fotografskih materijala ne ostavlja nam nikakvu sumnju. Navodni vazdušni udar koji se dogodio je orkestrirana provokacija da bi se održala antiruska histerija među zapadnom publikom - rekao je Konašenkov.

On je objasnio da "iako priroda spoljašnjih i unutrašnjih oštećenja zgrade može da obmane masovnu neprofesionalnu publiku u Evropi i SAD, ne može da prevari stručnjake, jer eksplozivna avijacijska municija ne bi ostavila spoljašnje zidove na zgradi".

- Nacionalisti su rasterali svo osoblje i sve pacijente. Zbog povoljne taktičke lokacije, jer se bolnica nalazi u blizini centra grada, zgrada je pretvorena u uporište bataljona Azov - rekao je on.

Podsetimo, gradske vlasti u Mariupolju saopštile su juče da je u raketnim napadima uništena dečija bolnica u tom gradu.

- Ruske okupacione snage su bacile nekoliko bombi na bolnicu - navodi se u saopštenju. Za sada nije poznato da li ima žrtava.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je snimak na svom Tviter profilu.

- Direktan udar ruskih trupa na porodilište. Ljudi, deca su pod ruševinama. Koliko će još svet biti saučesnik ignorišući teror? Zatvori nebo odmah! Zaustavite ubistva! Imate moć, ali izgleda da gubite ljudskost - napisao je Zelenski na Tviteru.

Video: Ukrajinske vlasti tvrde: Snimak navodno bombardovanog porodilišta u Mariupolju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka

    10. mart 2022 | 18:46

    Ovo je igra Amera sa marionetama EU, ista igra i obmana sveta kad su ubedjivali svet da Sadam i Irak ima nuklearno oruzje i moraju ga napast. Ovo su sotone od sveta kojim netreba verovat. Sve ce probat uradit da bi optuzili Rusiu. Njima ce se izgleda morat stat na rep.

  • DARKO 100%

    10. mart 2022 | 18:37

    Ako nisi spreman da se boris i ako nemas kapacitete za to onda se ne ulazi u rat,jer samo mozes izazvati stradanje civila,rusenje gradova,materijalnog dobra i potpuni slom ekonomije,pa se moze postaviti pitanje kolika je odgovornost ljudi koji vode drzavu,svesnost i i odgovornost prema svom narodu,i na kraju neostvaren cilj a zemlja u propasti da se nemoze oporaviri za sto god,bolje da su odmah izabrali opciju pregovora i za stolom resavali svoje stvari ,bar nebi narod stradao,nebi bi se gradovi rusili,zivelio bi se kako tako ,buducnost je u ozbiljnim politicarima koji su svesni svoje funkcije i odgovornosti prema svom narodu

  • Драган

    10. mart 2022 | 19:31

    Излапели милијардери запада хоће да виде још нула на рачуну .Они хоће да владају светом .Циркузан ЗЕЛЕНСКИ мисли да је то циркус - прогутао велике паре и сад нема назад - глава је у питању - и мисли да ће га излапели спасити !!???!!!Касно !!! Све зло што се дешава је последица Мајдана , а Мајден је последица излапелих . Сав ужас који народ трпи је кривица Циркузана Зеленског .Колико је ОН циркузан сведочи и закон ДА СВАКИЦИВИЛ МОЖЕ ДА ПУЦА НА РУСКОГ ВОЈНИКА !!!!Преведено на право значење то је : СВАКИ ЦИВИЛ ЈЕ М Е Т А !!!!!Интелект Циркузана није у стању да схвати шта ОН лично каже . У име невиног света молим те узми најближи пиштољ и убиј се !Наћи ће се ПАМЕТАН ЧОВЕК који ће прихватити услове за МИР ,а то значи да се лабораторије за биолошки рат УКИНУ , да да се излапелим одузме моћ уништења планете , да се уместо МРЖЊЕ уведе поверење међу људима и да се поврате уобичајене вредности људског рода - Поштовање дате РЕЧИ ,МОРАЛ , ЕТИКА и место МРЖЊЕ завлада поштовање међу људима .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA