Slika trudnice u porodilištu u Mariupolju obišla svet: Marijanu sad napadaju, kažu da je blogerka i da glumi

Marijana se navodno u međuvremenu i porodila i na svet donela devojčicu

  • 9
Marianna Marijana Podgurskaya trudnica Mariupolj bolnica rat Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Ukrajinske vlasti su u sredu saopštile da su ruske snage bombardovale porodilište u Mariupolju, nakon čega je Rusija rekla da je bolnica bila uporište nacionalista. Svet su obišle fotografije bolnice i pacijenata, na jednoj od njih se nalazi i trudnica, koja je sada navodno postala meta napada.

Na fotografiji se vidi trudnica sa posekotinama na licu, ogrnuta ćebetom, kako silazi niz stepenice noseći kese. Iza nje se nalaze dvojica muškaraca, najverovatnije vojnika, koji takođe nose neke stvari.

Fotografije trudnice, kao i oštećene bolnice obišle su svet, a mediji su otkrili da se navodno radi o ukrajinskoj blogerki. Kako navode, trudnica sa slike je Marijana Podgurskaja.

Na društvenim mrežama su se nakon toga pojavile informacije da se Marijana porodila sinoć oko 22 sata i na svet donela devojčicu.

- One su dobro, ali je u Mariupolju veoma hladno i bombardovanje ne prestaje - piše u objavi na Tviteru, pozivajući se na Marijaninog rođaka.

Ove informacije, međutim, nisu zvanično potvrđene.

Nakon što je njena fotografije iz bolnice obišla svet, mediji pišu da je Marijana postala meta napada i da je navodno optužena da je "krizni akter".

Marijana je navodno počela da dobija i ružne komentare na svojim nalozima na društvenim mrežama, u kojima se ispituje istinitost njenih povreda i dovodi u pitanje njen pravi identitet.

Neki Ukrajinci počeli su da joj pružaju podršku, među kojima je i aktivistkinja Oleksandra Matvijčuk.

Marijana se još uvek nije oglasila ovim povodom, niti je potvrdila da je ona trudnica sa fotografije, kao ni da li se porodila.

Da podsetimo, snimak napada na porodilište objavio je i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Napomena: Portparol Ruskog Ministarstva odbrane prokomentarisao je izveštaje o navodnim ruskim napadima na dečju bolnicu i porodilište u Mariupolju rekavši da ruska vojska navodno nije vršila nikakve akcije u ovom gradu.

- Vazdušni napad koji se navodno dogodio u Mariupolju je ništa drugo nego provokacija koja ima za cilj da podstakne antirusku hajku - rekao je portparol Ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je juče da je Rusija na sednici Saveta bezbednosti UN rekla da ukrajinski nacionalistički bataljon Azov koristi porodilište u Marijupolju kao svoju bazu.

- Ukrajinski nacionalisti su ranije izveli iz porodilišta sve buduće majke i osoblje - izjavio je Lavrov posle razgovora sa ukrajinskim i turskim kolegama Dmitrom Kulebom i Mevlutom Čavušogluom.

- Čuli smo patetičnu retoriku o nekim zločinima koje je navodno mnogo puta počinila ruska vojska. Pre tri dana, 7. marta, naša delegacija je na sednici Saveta bezbednosti UN iznela dokaze da je dotično porodilište odavno zauzeo bataljon Azov i drugi radikali - izjavio je Lavrov.

On je dodao da su sve buduće majke, sve medicinske sestre i ostalo osoblje bili izvedeni napolje.

Video: Ukrajinske vlasti tvrde: Snimak navodno bombardovanog porodilišta u Mariupolju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šteta

    11. mart 2022 | 13:13

    Sve već viđeno u ex bih i na kim, glumci spremni samo čekaju kamere cnn, bbc...

  • Filip

    11. mart 2022 | 13:54

    Nije slučajna ona izreka da u ratu prvo strada istina. Ko ima jaču medijsku propagandu u ozbiljnoj je prednosti.

  • Magla

    11. mart 2022 | 13:47

    Dal' je istina ili nije, sve je moguće. U magli rata se ništa ne vidi i svako ima svoju propagandu. Ako ne pratiš medije, nisi informisan. Ako ih pratiš, pogrešno si informisan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA