Roskosmos pozvao NASA i druge partnere da ukinu sankcije: Suspendovana organizacija svemirskih letova

Kao odgovor na sankcije Evropske unije našim preduzećima, Roskosmos je suspendovao saradnju sa evropskim partnerima po pitanju organizacije svemirskih letova iz kosmodroma Kuru

  • 2
Zeus, svemirski tegljač, letelica, Roskosmos Printscreen: Twitter/@thibault_man / Roscosmos

Roskosmos je poslao apel svojim partnerima na Međunarodnoj svemirskoj stanici zahtevajući da ukinu sankcije kompanijama korporacije, izjavio je danas generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

- Državna korporacija za kosmičku delatnost Roskosmos upučuje pisani apel svojim partnerima u Međunarodnoj svemirskoj stanici, američkoj Nacionalnoj upravi za aeronautiku i svemir (NASA), Kanadskoj svemirskoj agenciji i Evropskoj svemirskoj agenciji, zahtevajući da ukinu nelegitimne sankcije našim kompanijama - poručio je Rogozin na Telegramu, prenosi TASS, a prenosi Tanjug.

Kao odgovor na sankcije Evropske unije, ruska svemirska agencija Roskosmos suspendovala je krajem februara svoju saradnju sa evropskim partnerima u kosmodromu Kuru u Francuskoj Gvajani.

- Kao odgovor na sankcije Evropske unije našim preduzećima, Roskosmos je suspendovao saradnju sa evropskim partnerima po pitanju organizacije svemirskih letova iz kosmodroma Kuru - istakao je Rogozin, a preneo TASS.

On je, takođe, putem Telegram kanala, tada rekao da će Rusija povući tehničko osoblje iz Francuske Gvajane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA