Bela kuća: Bajden odobrio još 200 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini

Vojnu podršku, uključujući protivtenkovske lansere i protivvazdušne rakete, koju pružaju SAD i drugi zapadni saveznici, ukrajinske trupe su već efikasno koristile.

  • 23
Džo Bajden Džo Bajden / Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden odobrio je dodatnih 200 miliona dolara vojne podrške Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

Time su ukupna finansijska sredstva SAD koja su poslata zemlji porasla na više od 1,2 milijarde dolara od početka 2021. godine, rekao je zvaničnik Bajdenove administracije.

Sredstva, koja je Bajden dodelio kroz Zakon o stranoj pomoći, mogu da se koristite za kupovinu oružja i drugog odbrambenog materijala iz zaliha američkog ministarstva odbrane, kao i za vojno obrazovanje i obuku za pomoć Ukrajini.

- To će uključivati neposrednu pomoć pri nabavci protivoklopnih i protivvazdušnih sistema, kao i malokalibarskog oružja - rekao je visoki zvaničnik, piše BBC.

Ovaj potez dolazi nakon što je američki Kongres odobrio 13,6 milijardi dolara hitne pomoći Ukrajini.

Vojnu podršku, uključujući protivtenkovske lansere i protivvazdušne rakete, koju pružaju SAD i drugi zapadni saveznici, ukrajinske trupe su već efikasno koristile.

Video: Ovacije za svaku reč protiv Rusije: Bajden poručio Putinu i oligarsima da će se obrušiti na njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koviljka

    12. mart 2022 | 21:26

    To nije pomoc Ukrajnskom narodu! To je vasa pomoc ubijanju ljudi.Ukrajnski obican narod je zrtva Amerike i naciste Zelenskog.Evropa treba sto pre da napusti NATO i okrene ledja Americi jer ce svaka Evropska drzava biti Ukrajna za Ameriku.To vam Putin govori i pokazuje stiteci se od tog istog skrivenog napada koji ceka i vas Evropljane.Progledajte i cuvajte Evropu kolevku sveta.

  • Pobor

    12. mart 2022 | 21:22

    Stampaj, stampaj, u 3 smene😅

  • Ja

    12. mart 2022 | 21:27

    Sta on sad glumi devicu mariju nije mi jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA