≫ 

Sutra presuda u Hagu po tužbi Ukrajine protiv Rusije

Presuda će biti doneta 16. marta

  • 9
Međunarodni sud, Hag Foto: Tanjug/AP

Međunarodni sud pravde u Hagu (MSP) saopštio je da će presudu po tužbi Ukrajine protiv Rusije doneti 16. marta, javlja Rojters.

Na saslušanjima pred sudom UN u Hagu pojavila se samo ukrajinska delegacija, dok je ruska strana odlučila da ne prisustvuje sednicama.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ranije je izjavila da predstavnici Moskve ne prisustvuju sednicama Međunarodnog suda pravde UN, jer je pitanje specijalne vojne operacije u Ukrajini van njegove nadležnosti.

U tužbi Kijeva se navodi da je lažna tvrdnja Rusije da je invaziju na Ukrajinu izvršila kako bi sprečila genocid, a od sudija se traži da Rusiji nalože da prekine napad na Ukrajinu.

Video: Pogođena stambena zgrada u Kijevu: Vatrogasci gase požar

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    15. mart 2022 | 07:40

    Osudi li ovaj sud Ameriku za Srbiju, Irak, Afganistan, Libiju, Siriju? Ne, zzato što ga SAD ne priznaju i čak je zabranjeno svedočit za američke državljane a posebno vojna lica. Pa ni Rusija ga ne priznaje tako da je ovo samo farsa.

  • mihailovic

    15. mart 2022 | 09:42

    SUD U HAGU NIJE UN SUD VEC NATO SUD JER DA JE UN SUD FOSAD BI USA 🇺🇸 ODGOVARALA ZA RATNE ZLOCINE KOJE POCINILA NAD MNOGIM ZEMLJAMA SVETA.

  • Zoran

    15. mart 2022 | 09:30

    To nije međunarodni sud nego zapadni politički sud. Jer da je međunarodni on bi presudio do sad amerikancima isto kao i Rusima sada za agresiju na suverene države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA