Dron koji je pao u Bistrici stigao iz Ukrajine?

Rumunski ministar odbrane kaže da je dron pronađen u Bistrici stigao iz Rumunije

  • 1
Policija automobil rotacija Foto: Shutterstock

Dron koji je pao u rumunskom okrugu Bistrica bio je istraživački dron i lansiran je sa teritorije Ukrajine, rekao je rumunski ministar odbrane Vasile Dinku.

Ranije je pres služba PU Bistrica javila da je meštanin u svom dvorištu pronašao neidentifikovani dron, te da je slučaj prosleđen tužilaštvu.

- Ovo nije veliki dron, bespilotna letelica igračka, široka oko metar, to je istraživački dron, nije sadržao eksploziv. Očigledno ne znamo odakle je došao, to je dron sovjetske proizvodnje, nije korišćen u naoružanju vojski, povučen je iz operacije posle 1989. godine - rekao je Dinku na TV kanalu Digi 24.

Ministar odbrane je priznao da ga je o incidentu obavestio lokalni stanovnik. Prvo je pomislio da je ovo šala kluba modelarstva Bistričkog okruga, jer je i sam ministar rođen u ovim krajevima.

- Kontaktirali smo predstavnike Ukrajine, oni takođe pokušavaju da utvrde odakle je lansiran, jer je jasno da se radi o dronu koji je doleteo sa njihove teritorije, otprilike iz Karpatskog regiona, jer nema veliki domet- dodao je Dinku.

Video: Pad letelice sa petokrakom na Zagreb? Ostao krater i drveće polomljeno od jake eksplozije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA