≫ 

Putin: Rukovodstvo EU ignorisalo napad kasetnom municijom uz brojne civilne žrtve

Tokom razgovora sa Šarlom Mišelom, Putin je ukazao da Ukrajina ne pokazuje spremnost da se pronađe način za rešavanje situacije

  • 8
Ukrajina rat u Ukrajini Rusija Donjeck Foto: Profimedia/Bobylev/TASS

U današnjem telefonskom razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je rekao da je rukovodstvo EU zatvorilo oči pred današnjim raketnim napadom ukrajinske vojske na stambenu četvrt u centru Donjecka, saopštila je pres služba Kremlja.

Putin i Mišel razmenili su mišljenje o situaciji nakon pokretanja specijalne vojne operaciju Rusije u cilju zaštite Donjecke i Luganjske Narodne Republike (DNR i LNR) i o humanitarnim aspektima krize, uključujući mere za sprovođenje evakuacije civila, piše TAS S, prenosi Tanjug.

Predsednik Rusije je naglasio da je rukovodstvo EU ignorisalo jučerašnji "zločinački i nehumani raketni napad ukrajinske vojske uz upotrebu kasetne municije koji je rezultirao brojnim civilnim žrtvama" navodi se u saopštenju pres službe Kremlja.

Tokom razgovora sa Mišelom, Putin je ukazao da Ukrajina ne pokazuje spremnost da se pronađe način za rešavanje situacije.

- Primećeno je da Kijev ne pokazuje ozbiljnu nameru da se pronađu obostrano prihvatljiva rešenja - navodi se u zvaničnom saopštenju Kremlja.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    15. mart 2022 | 19:22

    ZAPAD PODRZAVA RAT PROTIV RUSA I ZLOCINE FASISTA !!! RUSIJA MORA DA SATRE FASIZAM ZA SVA VREMENA!!!

  • Mija Pećanac

    15. mart 2022 | 19:00

    Ista priča kao 99te sa Srbijom, NATO bombe prave koletarlnu štetu a Ruske bombe su ratni zločin ???

  • Ništa čudno

    15. mart 2022 | 20:28

    Svet je ignorisao i kada su kasetne bombe padale na bolnicu, pijacu i civilne objekte u Nišu. Isti taj svet je mirno gledao kako Ukrajina osam godina svakodnevno granatira škole i bolnice po Donbasu a da reč ne kažu. E pa jbg više nije moglo da se trpi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA