≫ 

3 žrtve napada na pijacu u Harkovu: Civili ranjeni u Marijupolju

Ukrajinski državni sektor za vanredne situacije saopštio je da su tri osobe nastradale u požaru, a da ih je pet povređeno na pijaci u Harkovu, nakon ruskog granatiranja

  • 2
Rat u Ukrajini, Ukrajina, Rusija Foto: Tanjug/AP

Tri osobe su poginule u ruskom napadu na pijaci u Harkovu, na istoku Ukrajine, a najmanje pet ljudi, uključujući jedno dete, ranjeno je kada su ruske snage gađale civile koji su bežali iz Marijupolja, tvrde ukrajinske vlasti.

Ukrajinski državni sektor za vanredne situacije saopštio je da su tri osobe nastradale u požaru, a da ih je pet povređeno na pijaci u Harkovu, nakon ruskog granatiranja, piše Rojters, prenosi Tanjug.

Požar je kasnije ugašen. U međuvremenu je guverner Zaporožja Oleksandr Staruh saopštio da su ruske snage, u žestokom artiljerijskom napadu, gađale konvoj civila koji se kretao duž auto-puta od Marijupolja ka Zaporožju.

Britanska agencija navodi da ove tvrdnje nije mogla da proveri iz drugih izvora.

Video: Potresne scene iz Harkova: Žestoke borbe na području grada odvijale su se tokom noći u sredu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    16. mart 2022 | 18:31

    Markale 2

  • Бојан

    17. mart 2022 | 09:40

    Зашто нико не објављује да су Наци украјинци гађали главни град Доњецке републике,у нападу је погинуло преко 20 ЦИВИЛА,и ко зна колико рањено.Нема војних објеката у близини,осим парламента Доњецке Народне Републике.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA