≫ 

Žena iz Kijeva posle granatiranja pronašla u komšijinom podrumu napuštenu lavicu

- Nikog nije bilo ko bi je hranio i izgledala je prilično nemirno i preplašeno, pa smo počeli da joj dajemo hranu za pse i vodu - kaže Asja Serpinska

  • 2
Lav, lavica Foto: Pixabay.com

Lavovi i medvedi su samo neke od divljih životinja koje bivaju prepuštene same sebi dok ljudi u Ukrajini beže od ruskih snaga, kažu aktivisti za prava životinja, piše BBC.

Procenjuju da se u privatnim domaćinstvima u Ukrajini nalaze hiljade divljih životinja, uključujući lavove, tigrove, medvede, vukove, krokodile i pitone. U Ukrajini je legalno kupiti ove životinje, pod uslovom da su odgajane u zatočeništvu.

Jedna od životinja koja je bila prepuštena sama sebi je i dvogodišnja lavica Rura.

Asja Serpinska (78) vodi jedno od najvećih skloništa za pse u Ukrajini. Kada se 2. marta nakon napada ruske granate zapalila staja njenog komšije blizu Kijeva, Asja je utrčala unutra kako bi iz kaveza pustila ptice, zečeve i lisice. Ali, u podrumu je pronašla i lavicu.

- Nikog nije bilo ko bi je hranio i izgledala je prilično nemirno i preplašeno, pa smo počeli da joj dajemo hranu za pse i vodu - kaže Asja.

Snažno granatiranje sprečilo je Asju da napusti dom devet dana, a u međuvremenu su oko Rurinog kaveza postavljene mine.

- Veliko je pitanje šta će se dogoditi s hiljadama divljih životinja u privatnom zatočeništvu tokom ovog rata - kaže Irina Korobko, aktivistkinja ukrajinskog udruženja za zaštitu životinja.

Video: Gospodin lavić uhvaćen u Budvi: Pokazuje zube i glas ali iz kaveza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA