≫ 

Zelenski: Ruski ratni zločini se nastavljaju. Po čemu se opsada Mariupolja razlikuje od opsade Lenjingrada?

Pozvao je ruske vojnike da polože oružje i dobiju šansu da prežive

  • 27
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u svom obraćanju kasno noćas nazvao Rusiju "terorističkom državom" i rekao da njen napad na Mariupolj nije ništa drugačiji od opsade Lenjingrada.

- Rat još nije prestao. Ruski ratni zločini se nastavljaju. Ruska ekonomija je i dalje u stanju da održava vojnu mašinu. Zato su nam potrebne nove sankcije Rusiji. Svet konačno mora zvanično da prizna da je Rusija postala teroristička država - rekao je Zelenski.

Zelenski se direktno obratio i Rusima, pitajući ih da odgovore da li je opsada Mariupolja drugačija od opsade Lenjingrada i obećao je ruskim vojnicima koji polože oružje šansu da prežive.

- Građani Rusije! Po čemu se vaša opsada Mariupolja razlikuje od opsade Lenjingrada tokom Drugog svetskog rata? - pitao je na ruskom.

Dodao je da će svaki ruski vojnik koji položi oružje dobiti šansu da preživi.

- Još uvek postoji prilika. Postoji šansa za svakog vojnika koji je upućen na teritoriju naše zemlje, za svakog pojedinog koji nije ubijen, povređen ili zarobljen. Ruska vojska trpi gubitke koje nije videla u Siriji ili Čečeniji; koje sovjetske trupe nisu imale u Avganistanu. Ako se vaš rat, rat protiv ukrajinskog naroda, nastavi, majke Rusije će izgubiti više dece nego u avganistanskom i čečenskom ratu uopšte. Zašto vam je potreban? Svaki ruski vojnik koji položi oružje dobiće šansu da preživi - rekao je Zelenski.

Video: Obraćanje Zelenskog Kongresu SAD: Ispraćen aplauzom na velikom video-bimu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    17. mart 2022 | 08:47

    Zelenski ti se praviš lud ili si takav od rođenja?Jel si ti shvatio šta je razlika između Hitlera i Putina?Putin bira ciljeve da ima što manje žrtava to nije rat,a Hitler je ubijao sve živo što ide po zemlji.Sličan je Hitler tebi jer je nosio kukasti krst kao ti i tvoji mentori koji te guraju u propast.Šta misliš da će neko ko ima ATOMSKU BOMBU pustiti da pobediš sa sankcijama Amerike i Zapada?Smešno je sve šta radite kraj vam se zna odgovaraćeš za ratne zločine zajedno sa Bajdenom!Putin i Rusi su borci za čovečanstvo,pustite druge države da javno iskažu stavove o Rusiji bez pritiska Amerike,pa nećete imati ni 20 država uz vas.A taj pritisak sa ucenama na druge zemlje i mediskim ratom protiv Rusije brzo će da se olabavi.Dolazi novi svetski poredak!

  • Nikolas

    17. mart 2022 | 08:23

    UKRAJINSKI NEONACISTI SU KLALI RUSE I VADILI IM ORGANE ISTO KAO STO SU ALBANCI I NATOVCI RADILI SA SRBIMA NA KOSOVU !!! VODI SE GLOBALNI RAT I NOVA PODELA SVETA!!!! NATO AGRESORI SU ZAUSTAVLJENI !!!

  • nibrS

    17. mart 2022 | 08:16

    Lenjingrad su napadali tvoji nacisti koji su u ovom slučaju opkoljeni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA