Japanska vojska uočila četiri ruska broda kako plove ka Zapadu: Idu ka Ukrajini?

Pomorska patrola japanskih snaga za samoodbranu prva je u utorak identifikovala ruske brodove, i nadgledala ih dok su prolazili kroz uski prolaz Cugaru

  • 5
Ruski vojni brod, amfibijski brod

Foto: Profimedia/Denis Kozhevnikov / TASS

Japanska vojska je saopštila danas da je primetila četiri velika ruska amfibijska broda kako plove u blizini japanskih ostrva dok su se kretali prema zapadu, verovatno prema Evropi.

Slike amfibijskih transportera, koji se obično koriste za iskrcavanje ekspedicionih snaga na obalu, pokazuju nešto što izgleda kao vojni kamion natovaren na palubu jednog od brodova, navodi agencija Rojters na osnovu uvida u fotografije koje je objavilo japansko ministarstvo odbrane.

- Ne znamo kuda idu, ali njihova kretanja sugerišu da je moguće da idu ka Ukrajini - izjavio je portparol japanskog ministarstva odbrane na pitanje da li bi brodovi mogli da idu prema toj zemlji.

Pomorska patrola japanskih snaga za samoodbranu prva je u utorak identifikovala ruske brodove, i nadgledala ih dok su prolazili kroz uski prolaz Cugaru.

Vojni portparol je dodao i da je neuobičajeno da ruski brodovi prolaze kroz moreuz blizu japanske teritorije.

Video: Lavrov dočekao turskog kolegu u Moskvi: Srdačno se izgrlio sa Čavušogluom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    17. mart 2022 | 08:58

    Japanci ny vas su atomsku bacili SAD i to dve i vi radite za njih....gorih kukavica od vas nema na svetu. Nedo vam bog da krenrte na Rusiju bise nebi postojali.. tako da uvucite se u vase rupe i sajonara

  • ŠUMADINAC

    17. mart 2022 | 09:01

    A sto ih niste pitali gde idete sigurno bi vam rekli !!!!!

  • Talas

    17. mart 2022 | 10:33

    Ovi mini fasisti, zar ih nije zemljotres sravnio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA