≫ 

Kuleba: Zelenski je spreman sutra da se sastane sa Putinom

Ministar spoljnih poslova Ukrajine je rekao da je Zelenski spreman za susret, ukoliko se Putin na to odluči

  • 15
Ukrajina Rat u Ukrajini Rusija, Dmytro Kuleba Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski šef diplomatije Dmitri Kuleba rekao je da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski spreman za sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

- Ako ruski lider pokaže spremnost, mogu se sastati već sutra, prekosutra, bukvalno. Zelenski je spreman za taj sastanak. Njegov stav je jasan, formiran oko svih pitanja i Ukrajina je spremna na ove pregovore - rekao je Kuleba za list Ukrajinska Pravda.

On je dodao da se mnoge zemlje nude, odnosno takmiče, da budu domaćin ovog sastanka.

- Mogu da kažem da je konkurencija za "pravo održavanja sastanka" Zelenskog i Putina veća od one za domaćina Olimpijskih igara - rekao je Kuleba.

Ranije je savetnik šefa kabineta Zelenskog, član ukrajinske delegacije na pregovorima sa Rusijom, Mihail Podoljak, najavio pripremu dokumenata za moguće direktne pregovore Zelenskog i Putina.

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je još ranije izjavio da Putin može i treba da se sastane sa Zelenskim, ali ne "radi forme", već da bi ozbiljno razgovarali i postigli nešto.

Video: Prvi put oči u oči: Sastanak ministara inostranih poslova Ukrajine i Rusije u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crtani film

    18. mart 2022 | 12:23

    Ponasa se kao da sve od njega zavisi. Rodjace na tebe putin gleda kao na komicara, njemu je ispod casti da se sastane sa tobom.

  • Oldtajmer®

    18. mart 2022 | 12:36

    Da sam na Putinovom mestu prvo bih pitao zelenog klovna gde je bio pre tri nedelje da ne dođe do ovoga? Koji moj sada ima da razgovara sem da potpiše kapitulaciju i podnese ostavku? Mislila budala da će NATO odmah da pošalje trupe i uđe u treći svetski rat, a nije video da su ga navukli kao konja da svi izginu zbog Američkih interesa.

  • Mima

    18. mart 2022 | 12:36

    Šta bi on :mir ili nastavak borbi? Što vapi da mu se pošalje oružje ako bi razgovor sa Putinom?Glumi i mirotvorca i ratnika istovremeno.Neka odluči šta hoće da narod ne pati više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA