≫ 

Rusi potvrdili smrt kapetana prve klase u Mariupolju

Andrej Pali je ranije služio na ruskoj nuklearnoj raketnoj krstarici "Petar Veliki", a bio je zamenik načelnika ruske pomorske akademije u Sevastopolju

  • 3
Harkov Ukrajina rat Foto: Tanjug/AP

Ruski zvaničnici potvrdili su da je zamenik zapovednika ruske Crnomorske flote, kapetan 1. klase Andrej Pali, poginuo u borbama u Mariupolju, prenosi BBC.

Ranije je objavljeno da je Ukrajina tvrdila da ga je ubila u Mariupolju, potpuno okruženom gradu u kojem se vode najteže borbe u ovom trenutku.

Palijevu smrt prvobitno je potvrdio sekretar Pomorskog koledža Nakimov Konstantin Carenko na društvenoj mreži Vkontakte, prenosi Index.

Kasnije je ruski zastupnik iz Sevastopolja, baze Crnomorske flote na Krimu, rekao da je "Sevastopolj pretrpeo težak, nenadoknadiv gubitak... Pali je poginuo u borbama za oslobođenje Mariupolja od nacista".

Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev rekao je u Telegramu da je "Andrej Nikolajevič izabrao odbranu domovine kao svoje životno delo i umro za našu mirnu budućnost".

Rođen u Kijevu

Pali se rodio u Kijevu, a 1993. godine je odbio da položi ukrajinsku vojnu zakletvu. Umesto toga služio je u ruskoj Severnoj floti.

Ranije je služio na ruskoj nuklearnoj raketnoj krstarici "Petar Veliki". Takođe je bio zamenik načelnika ruske pomorske akademije u Sevastopolju, na anektiranom Krimu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA