≫ 

Moskva odgovorila hoće li biti sastanka Putina i Zelenskog

Portparol Kremlja komentarisao mogućnost da se susretnu dvojica predsednika

  • 28
Volodimir Zelenski,  Vladimir Putin Foto: Profimedia/Newscom/@Dankihot / (dankihot.com), Tanjug/AP

Susret predsednika Ukrajina Volodimira Zelenskog i Rusije Vladimira Putina u ovom trenutku se ne razmatra, jer dvojica lidera nemaju o čemu da pregovaraju, reči su portparola Kremlja Dmitrija Peskova.

- Da biste razgovarali o sastanku dva predsednika, prvo morate da uradite domaći zadatak, odnosno da vodite i dogovorite rezultate pregovora - rekao je Peskov.

On je rekao da bi svi u svetu trebalo da iskoriste svoj uticaj na Kijev kako bi pregovori oko Ukrajine bili konstruktivniji.

- U stvari, izbor mesta za neku vrstu hipotetičkog sastanka je sporedno pitanje, iako smo svakako zahvalni svim onim zemljama koje se izjasne da žele da pomognu u takvom pregovaračkom procesu - rekao je Peskov.

On je istakao da ruska delegacija pokazuje mnogo veću spremnost da brzo i sadržajno radi na pregovorima sa ukrajinskom stranom.

- Sada njihova dinamika ne odgovara zahtevima situacije - rekao je Peskov.

Video: Rusi objavili snimak uništavanja tenka oružanih snaga Ukrajine, visokopreciznim raketnim oružjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 321...

    21. mart 2022 | 10:44

    Zaista je nepotrebno da Putin gubi vreme sa Zelenskim, to je glumac, kome nije bitno šta će reći, bez stida, bez morala, slaže da ne trepne. Ni Lavrov ne bi trebao da se blamira da njim.

  • Debi

    21. mart 2022 | 10:41

    Ovo dete bi uradilo nesto al ga pumpaju zapadnjaci dace mu oruzje a ukrajinci neka ginu i nek celu ukrainu sruse, on je pogresan covek na pogresno mesto i u pogresno vreme a isto onaj zamisljeni bokser Klicko dva nepismena coveka vode zemlju u provaliju. Zao mi je ukrajinaca koji ispastaju i one rusevine nece se obnoviti za tri generacije.

  • Samo gubljenje vremena

    21. mart 2022 | 10:37

    napred Ruska braco do pobede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA